<

Перевірити брошури Московського патріархату просить у СБУ депутат Володимир-Волинської райради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:33 | 16.01.2016 / Володимир / , , , /
Перегляди
6
/ коментарі 3

Перевірити брошури “Київський патріархат дійсні факти про недійсну церкву” та “Церковно-словянська мова богонатхненна мова українського православ’я”, які розповсюджуються у храмах Московського патріархату Волинської області на предмет законності у сфері міжконфесійних конфліктів, просить СБУ депутат Володимир-Волинської районної ради від ВО “Свобода” Петро Козлюк.  Відповідний депутатський запит підтримала 15-го січня сесія Володимир-Волинської районної ради.

До депутата звернулися мешканці села Ласків Володимир-Волинського району, які стверджують, що в приміщенні колишньої господарської будівлі “складу-магазину”, яка наразі використовується як культова споруда новоствореною громадою УПЦ МП, розповсюджувалися брошури “Київський патріархат дійсні факти про недійсну церкву”. У цих друкованих матеріалах немає підпису автора та інформації про те, хто, на чиє замовлення та яким тиражем виготовив і розповсюджує цю продукцію.

DSCN7595

“На думку заявників, з якою я погоджуюсь, в цій брошурі міститься зміст спрямований на розхитування міжконфесійних конфліктів з ознаками сепаратизму, що, в свою чергу, загрожує національній безпеці та територіальній цілісності. Ці друковані матеріали “Київський патріархат дійсні факти про недійсну церкву”, а також “Церковно-словянська мова богонатхненна мова українського православ’я” згідно наявної, однак неперепровіреної, інформації поширювалися й в інших храмах УПЦ МП району, а також в Успенському соборі місьта Володимир-Волинський” – зачитав свій запит депутат Петро Козлюк.

Депутат просить начальника Володимир-Волинського МРВ УСБУ у Волинській області  Ігоря Мовшука перевірити законність виготовлення та поширення друкованих матеріалів «Київський патріархат дійсні факти про недійсну церкву» та «Церковно-словянська мова богонатхненна мова українського православ’я», в тому числі щодо наявності в них змісту, який не відповідає вимогам чинного законодавства України та призводить до виникнення міжконфесійних конфліктів, сепаратиських настроїв та створює загрози територіальної цілісності нашої держави




коментарів: 3
  1. Москалі самі грішарть, тому що на росії моляться на москальській мові, а в Україні дескримінація росіян тому що російської церкви немає, вона маскується під українській патріархат і молиться за українських ворогів, прикро, що Українці які змогли відродити військо і зупинити москаля , неможуть вигнати з рідної землі москальських попів які плюндрують наші душі. СЛАВА УКРАЇНІ.

  2. Той Козлюк хотів, щоб приміщення колишнього складу-магазину дісталося йому. Відомим є факт, що він є недобросовісним приватним підприємцем. Нещодавно він пропхався з сільської ради в районну. Думає, що люстрація його не дістане. В селі Ласків його ніхто не любить. Ніхто його не просив робити ніякі депутатські запити. Він сам особисто ходив в редакцію газети “Місто вечірнє” і просив опублікувати статтю проти місцевої релігійної громади рівно за один день перед засіданням районної ради. На це охоче погодився Залупський. Так що як мінімум дві категорії статей – за недобросовісну підприємницьку діяльність і за розпалювання релігійної ворожнечі – Козлюку ой як світять.

  3. козлюк сам і розповсюджує,провокатор,хоче розвязати війну між православними,а дехтоб за своїми попами дивився краще,казкові коменти бувають!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа