<

Переслідування бійців 51-ї бригади буде припинене, а справи закриватимуть

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:55 | 26.05.2016 / Володимир /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Після пікетування Луцької обласної прокуратури 19-го травня, де були висунуті умови щоб припинити переслідування бійців, яким інкримінують самовільне залишення військової частини (СЗЧ), очільники спілок зустрілись із генеральним прокурором. 

Луценко запросив до себе на розмову. Сказав, що переслідування бійців 51-ї бригади будуть припинені, але бійцям потрібно з’явитися у Луцьку прокуратуру. Справи закриватимуть по двох статтях. Зараз бійці повинні туди з’явитися і дати покази як їх керівники відправляли додому “на телефон”, а потім подавали в СЗЧ” – розповів Юрій Степанюк, голова Володимир-Волинської Спілки ветеранів, учасників та інвалідів АТО.

Отож справа зрушила з місця. Про це також написав і адвокат Василь Нагорний у себе на сторінці.

Окрім цього, Юрій Степанюк додав, що прокуратура зі своєї сторони не буде здійснювани жодного тиску чи переслідувань. А також уточнив, що це стосується лише тих бійців, які справді не залишали самовільно частину, а з погодження керівництва.

“Була у нас ще зустріч із головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом. Представився мабуть із сарказмом “той, хто переслідує добровольців, патріотів та захисників”. Таке враження, що відстоює справу своїх прокурорів і незацікавлений у звільненні хлопців.” – додав Юрій Степанюк.

Голова Спілки наголосив, щоб бійці колишньої 51-ї ьригади з’явились у Луцьку, для того щоб їх справи нарешті вже закрили.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця