<

Передайте справу до суду: брат загиблого у ДТП за участю директора гімназії Володимира звертається до правоохоронців, які затягують процес

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:42 | 23.11.2022 / Володимир / , , , /
Перегляди
2130
/ коментарі 4

До БУГу вкотре звернувся брат загиблого в аварії чотири роки тому мотоцикліста, учасником якої є директор володимирської гімназії, Андрій Гаврилюк. Чоловік зазначає, що справу продовжують затягувати, адже правоохоронні органи її досі не передали у суд та не провели експертизу. Попри всі перешкоди, він обіцяє довести справу до кінця і добитися справедливості.

Нагадаємо, смертельна ДТП сталася близько 18-ої години 27-го травня 2019-го року поблизу Володимира, на трасі в напрямку Ковеля. Внаслідок цього мотоцикліст – 24-річний житель села Бобли тоді ще Турійського району, Олександр Гаврилюк загинув на місці. За словами родичів загиблого, на місці їм пояснили ймовірну версію аварії: бус різко розвертався на дорозі, не переконавшися в безпечності маневру. За кермом авто був директор гімназії у Володимирі Олександр Романюк. Андрій Гаврилюк уже двічі звертався до БУГу та розповідав, що не може добитися правди, оскільки процес затягують.

Оскільки справа затягується, експертизу досі не провели, посилаючись на те, що немає підходящого мотоцикла і на те, що у Романюка потрібно брати дозвіл на її проведення. Тому брат загиблого знову прийшов у студію БУГу, адже вважає, що в цій справі має перемогти справедливість.

Чоловік розповів, що впродовж цього року завзято боровся з бездіяльністю правоохоронців. Андрій неодноразово мав тяганину зі слідчими та прокурором, оскаржуючи їхні неправомірні рішення. Оскаржувати бездіяльність правоохоронців доводилося в судах, адже достукатися до місцевих поліцейських, за його словами, не вдавалося. Вони, мовляв, спеціально не хотіли проводити слідчий експеримент на місці ДТП.

“3-го червня цього року була ухвала суду, якою було зобов’язано прокурора розглянути моє клопотання щодо проведення слідчого експерименту на місці ДТП. Відповідно прокурор на основі цієї ухвали суду виконав її і виніс постанову про проведення слідчого експерименту. Цю постанову я отримав 1-го липня. З цього дня і до 6-го вересня включно ніхто і нічого не робив. Слідчого експерименту на місці події ніхто навіть і не намагався провести”, – розповів Андрій.

Він зазначив, що поліцейські придумували різні відмовки, аби тільки не проводити слідчого експерименту: то мотоцикла такого, як у загиблого немає, то потрібна згода іншого учасника ДТП Олександра Романюка, а її нібито немає.

“6-го вересня я звернувся до прокурора з клопотанням та запитанням, які проблеми й обставини перешкоджають провести слідчий експеримент і які підстави є для цього. Прокурор відповів, що в них відсутні такі мотоцикли, як був у мого загиблого брата.

Потім я з точно таким самим клопотанням звернувся до слідчого Ольшевского, який веде цю справу. І він дав мені відповідь, що моє клопотання задоволено частково і потрібна згода іншого учасника ДТП Олександра Романюка. Я вважаю, що така відповідь на моє клопотання була незаконною. І ніякої згоди Романюка в цьому експерименті не потрібно, оскільки він був прямим учасником ДТП”, – заявив брат загиблого.

Андрій вирішив не сидіти, склавши руки, а продовжувати шукати правду. Тому в суді домігся визнання дій слідчого Ольшевського у цій справі незаконними. До того ж суд зобов’язав правоохоронців таки провести слідчий експеримент.

“Цю постанову слідчого я оскаржив у Володимир-Волинському міському суді. І 21-го жовтня він визнав дії слідчого Ольшевського у цьому кримінальному провадженні незаконними. Також була визнана бездіяльність слідчого і його таки зобов’язали провести цей слідчий експеримент”, – зауважив Андрій Гаврилюк.

Окрім гальмування проведення слідчого експерименту на місці ДТП, брат загиблого нарікає, що Володимир-Волинське РВП повністю ігнорує усі його заяви і клопотання у справі. Це проявляється у тому, що вони розглядаються не три дні, як має бути, згідно з чинним законодавства, а два-три місяці. Таку затримку поліцейські пояснили тим, що їм не вистачає коштів на поштову кореспонденцію, зокрема на марки і конверти. Аби вирішити цю дилему, Андрій попросив фінансової допомоги у Міністерства внутрішніх справ.

“Запитавши секретаря в канцелярії, чого так відбувається, отримав відповідь, що немає коштів на поштову кореспонденцію, зокрема на марки і конверти. Саме тому я звернувся в Міністерство внутрішніх справ, щоб виділити додаткове фінансування Володимир-Волинському РВП, щоб люди могли вчасно отримувати відповіді на свої клопотання”, – розповів брат загиблого.

МВС скерувало лист в обласне управління поліції, де відповіли що районне управління забезпечене усім необхідним. Також було проведене внутрішнє службове розслідування і шістьох правоохоронців, включаючи начальника, притягнули до дисциплінарної відповідальності, також їх позбавили премій, які нині складають близько 30 тисяч грн.

Брат загиблого переконаний, що в нинішній важкий воєнний час, коли чимало людей лишилися без роботи, або ж переведені на пів ставки, отримувати хорошу зарплату з преміями і при цьому не виконувати своїх прямих посадових обов’язків – не чесно і не справедливо.

“Я хочу звернутись до начальника слідства і до начальника поліції: зверніть увагу на роботу слідчих. Зокрема, на те, як вони виконують розгляд звернень і клопотань, а також на те, як взагалі ідуть досудові розслідування справ. Зарплату він отримує, а службових обов’язків не виконує, матеріали справи та клопотання не розглядає, слідчих експериментів не проводить.

Такої бездіяльності й халатності, як у Володимир-Волинському РВП, я в жодній установі не зустрічав. Слідчі взагалі не виконують своїх прямих посадових обов’язків. Є в мене зараз ухвала суду, але я не знаю скільки їх ще потрібно, таких ухвал, щоб вони нарешті провели цей слідчий експеримент і таки встановили істину в справі”, – обурився Андрій.

Він повідомив, що слідчого Ольшевського, який вів цю справу відсторонили. І призначили іншого, який вів уже цю справу, коли вона передана обласному управлінню.

“Цей нібито новий слідчий раніше працював в обласному управлінні поліції і вже вів цю справу раніше. Бо раніше ДТП розслідувало обласне управління поліції, а потім вже Володимир-Волинський відділ поліції. Я вважаю, що він не повинен цю справу розглядати. Це має бути незалежна людина, яка ще не наробила ніяких “казусів” в цій справі”, – зазначив брат загиблого.

Він запевнив, що продовжуватиме й надалі добиватися справедливості в цій справі. Зараз він вимагає, аби справу нарешті передали до суду і вже той розставив усі крапки над “і”, розглянувши і встановивши усі нюанси цієї ДТП.

Читайте також по темі:




коментарів: 4
  1. Андрюха, відпусти брата і дай спокій і його і своїй душам.
    Вбивця кари не мине, бо шо людина сіє – те й пожне.
    А вбивця сіє ой не те, шо хотів би жати…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер