<

«Пеньки» є, а «ларька» вже не буде: у Володимирі громадськість проти несанкціонованих МАФів в центрі міста

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:41 | 12.11.2020 / Володимир / , /
Перегляди
6
/ 1 коментар

На вулиці Ковельскій майже у центрі Володимира-Волинського планували встановити МАФ. Про це подейкували у соцмережах. Як розповідали, у новому «ларьку» в історичному ареалі міста мали продавати фастфуд.

Для встановлення МАФа вже поставили «пеньки», щоб вирівняти горизонт, проте у мережі розгорнулася палка дискусія про таке «архітектурне рішення». Як виявилося потім, ніхто погодження на встановлення тут будь-якої торгової конструкції не давав.

Про те, що на жвавому відрізку тротуару Ковельської неподалік перехрестя з вулицею Драгоманова з’явиться МАФ повідомив у фейсбуці Андрій Гнатюк, а також проілюстрував, яким чином в майбутньому він, ймовірно, виглядатиме. На думку про те, що краще не буде, наштовхували дерев’яні бруски, які встановили на місці.

Під постом розгорнулася дискусія. Дехто зауважував, що в центрі міста не можна встановлювати подібну “архітектуру”, бо вона псуватиме вигляд вулиці. Інші зазначали, що неважливо, яке архітектурне рішення, а головне – податки і робочі місця.

Проте, додає Гнатюк, як йому розповіли, ларьок дозволили поставити підприємцю з Ковеля, а не місцевому. Таку річ чомусь не обговорили на художній раді, адже подібні несанкціоновані конструції псують вигляд історичної частини міста.

Це вже не частина історико-культурного заповідника, проте територія все ж знаходиться в історичному ареалі.

Як розповів БУГу 11-го листопада головний архітектор міста Тарас Киба, “ніякої земельної ділянки не виділялося та паспорту прив’язки не видавалося”.

Можливо, зазначив Киба, тут давали дозвіл на здійснення сезонної торгівлі.

Як зазначила начальниця відділу майнових і земельних ресурсів Лариса Процька, дозволу на сезонну торгівлю не видавали. Подібних рішень також немає в рішеннях виконкому на сайті міста.

Виникає питання, яким чином тут взагалі з’явилися дерев’яні «пеньки» і, якщо вони вже після розголосу нікому не належать, чому до цього часу їх не прибрали.

Зазначимо, що ця історія демонструє, що у частини громадськості є значне обурення щодо встановлення подібних конструкцій у центрі міста. Адже центр Володимира з тисячолітньою історією повинен мати привабливий для туриста вигляд.




один коментар
  1. Центр міста з тисячолітньою історією повинен мати привабливий для туриста вигляд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа