<

Парк Гагаріна: куточок лісу у Володимирі чи зона для відпочинку, яку варто облаштувати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:12 | 25.06.2021 / Володимир / /
Перегляди
2820
/ коментарів 9

Парк імені Гагаріна (назва неофіційна, а простонародна) – це велика територія неподалік школи №2 у Володимирі. Щодня через парк ідуть маршрути багатьох містян, як школярів з батьками, так і просто людей, які вирішили прогулятися. Але впродовж років на території не проводилося значного благоустрою.

На території парку бракує освітлення, пішоходи скаржаться на нестачу лавочок, смітників, а також на відсутність пішохідних доріжок. Так у дощ пройти тут інколи, не змочивши ноги, неможливо.

В той же час парк – такий собі невеликий куточок мальовничого лісу у центрі міста. Тут багато старих високих дерев, які надають парку подекуди містичної атмосфери.

Як видно, в парку регулярно скоштують траву, інколи зрізають сухе гілля. Проте часто, оскільки дерева старі, гілки ламаються та падають.

Через відсутність вуличного освітлення ввечері та вночі у парку збираються шумні компанії, мешканці багатоповерхівки жаліються, що це питання не вирішується роками.

У парку є як нові, так і ще залишилися старі лавки.

До слова, як виявилося, влада роками не могла вкладати кошти в цей парк, оскільки до цього часу ведеться судова тяганина щодо землі під парком з організацією, що представляє інтереси євреїв. Колись, як розповідають, тут було єврейське кладовище.

Як розповіли БУГу у мерії, значних робіт з благоустрою цьогоріч у парку Гагаріна не відбудеться. Його утримуватимуть у такому стані: дивитимуться за деревами та скошуватимуть траву.

Загальна атмосфера парку приємна: не шумно, затишно, а в спекотні дні – прохолодно. Дехто вважає, що і таке місце більш наближене до природи у Володимирі повинне бути. Але щодо вуличного освітлення – погоджуються, що воно тут необхідне. А у вас яка думка?




коментарів: 9
  1. Вуличне освітлення в парку вже є і ніякі євреї не можуть заборонити його модернізувати, доріжки в жахливому стані але вже є, чому не можна замінити на бруківку? Парк є притулком для алкоголіків на лавочках в будь яку пору доби, чи то не можна раз другий оштрафувати а як нема грошей то хай відробляють косінням і прибиранням !!!

  2. Звичайно, підтримую думку, що вуличне освітлення в парку необхідне! А також не лишні будуть лавочки і смітники.

  3. Принагідно.Коли ж все таки завершать облаштування скверику,що напроти ощадбанку.Розпочали ,а доріжки не встелили і від дороги Устилузької вулиці навіть тротуар не проложили.ще влітку півбіди ,бо по хідниках в дощову погоду не пройдеш,а азимку накидають снігу,який розтане,а потім замерзае,то можна ноги покрутити.
    Теж саме по вул. Шевченка: і ніби проклали нову дорогу і тротуар,але лишилось якихось метрів 50 і вже роками стоїть недобуд.А грошей вкладено і відмито немало.Як же підписали акт прийомки робіт?Проведіть журналістське розслідування.

  4. Ця тяганина з євреями і судами на місці кладовищ по всій Україні. Може, хай влада вивчить варіанти рішень інших міст, наприклад, Бердичева?

  5. Як видно, в парку регулярно скоштують траву, інколи зрізають сухе гілля. Виправте будь ласка помилку у цьому реченні!

    • У якому: в першому реченні чи в другому (помилки є як у 1-му, так і в 2-му реченнях)?

  6. Вже давно потрібно навести лад в парку, особливо доріжки і смітники. Невже не можна покласти бруківку ? Коли вже місцева влада буде думати про парки в нашому місті?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок