<

Пам’ять Героїв АТО із Володимира-Волинського вшанували панахидою та слізьми

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:42 | 22.05.2017 / Володимир /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

22-го травня відзначають День пам’яті Героїв АТО із Володимира-Волинського, котрі загинули при виконані службових обов’язків. 

Перед поминальними заходами на площі міста, мер Петро Саганюк зустрівся із вдовами і рідними загиблих Героїв. Міський голова наголосив, що місто пам’ятає героїчні подвиги своїх Героїв. А також по програмі соціального захисту населення для покращення матеріальних умов сімей загиблих військовослужбовців, мер вручив грошові премії в розмірі по 5-ть тисяч гривень.

Основні поминальні заходи розпочалися на площі міста біля стели Пам’яті. Саме тут священники із храмів Володимира-Волинського відслужили поминальну панахиду за загиблими Героями.

“Коли під містом Волноваха загинули військовослужбовці 51-ї бригади, тоді, мабуть, не залишилося  жодного байдужого, текли гіркі сльози втрати та боліла душа. Я думаю, що саме тоді українці зрозуміли і почули, що війна прийшла в кожну українську родину. Після того нам довелося пережити ще чимало… Савур Могила, Іловайський котел і Донецький аеропорт, Дебальцево… але й найжахливіше те, що вона й надалі продовжує стукати  в наші оселі із жахливою звісткою. Ми зібралися сьогодні щоб вшанувати пам’ять воїнів, які з честю виконали свой військовий обов’язок. Вони наближали мир та спокій в Україні, чим заслужили наше визнання та подяку.

Я вдова військовослужбовця, я відчуваю, розумію і живу з болем втрати дорогої люди. Я співчуваю родинам загиблих, батькам, дружинам, дітям… і несу цю ношу разом з вами. Ми втратили найдорожче…  Я хочу сказати, щоб люди не сміли звикати до слова війна. Ми не розуміємо і не знаємо найголовнішого, що війна, насамперед, це люди.. і не смерть взагалі, а смерть однієї людини… і не страждання взагалі, а страждання однієї людини… Даючи великого значення слову “мир” ми часто не помічаємо, що живемо в мирі і лише спогади про жахливу війну дають зрозуміти, що ми живемо в мирі.” – виступила зі словом Ірина Цигикал, вдова загиблого військовослужбовця, керівник ГО “Волинські берегині”

Студентка агротехнічного коледжу, Анжела Потапова продекламувала вірш, котрий не залишив нікого байдужим і багато з присутніх плакали.

На завершення урочистостей, представники міської та районної влади поклали квіти до стели Пам’яті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок