<

Пам’ятні заходи до річниці Чорнобильської трагедії відбулись у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:49 | 26.04.2021 / Володимир / , /
Перегляди
48
/ Коментарі відсутні

26-го квітня у Володимирі біля пам’ятного знаку «Пам’ятай Чорнобиль» пройшли заходи, присвячені 35-ій річниці аварії на ЧАЕС.

У Володимир-Волинській територіальній громаді нині проживає близько 130 ліквідаторів 1 та 2 категорії, котрі брали безпосередню участь у боротьбі із наслідками найбільшого техногенного лиха в історії людства, – повідомляють на сайті міської ради.


Пам’ять за усіма полеглими ліквідаторами вшанували під час хвилини мовчання під звуки Чорнобильського дзвону, після чого Ігор Пальонка разом із головою Володимир-Волинської райради Вікторем Хицем та очільницею міської добровільної організації «Спілка Чорнобиль» Світланою Богайчук поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку.

Ліквідаторка аварії на ЧАЕС Світлана Богайчук відзначила, що 35 років тому її колеги та члени організації – люди різних професій, не задумуючись вирушили на боротьбу із «мирним атомом», чим пізніше поплатились своїм здоров’ям та життям. Від імені організації «Спілка Чорнобиль» її очільниця вручила подяки та грошові допомоги окремим ліквідаторам.

За сприяння міської влади з нагоди 35-ї річниці аварії на ЧАЕС були виготовлені ювілейні медалі, які Ігор Пальонка разом із Світланою Богайчук вручили 38-ми ліквідатором, одному з них посмертно.

Читайте також: Ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС з Володимира нагородили відзнакою




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок