<

Пам’ять ліквідаторів і постраждалих від Чорнобильської катастрофи вшанували у Володимирі-Волинському та Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:16 | 24.04.2020 / Володимир, Нововолинськ / , , , /
Перегляди
14
/ Коментарі відсутні

26-го квітня минає 34-річниця Чорнобильської катастрофи. Неоціненний подвиг, який здійснили ліквідатори аварії, вшанували сьогодні, 24-го квітня, у містах Володимир-Волинський та Нововолинськ.

Про це інформують на сайтах міськради Володимира-Волинського та Нововолинська.

Чорнобиль – лихо світового масштабу, для якого немає ні відстані, ані кордонів. Аварія на ЧАЕС стала найбільшою з усіх техногенних катастроф в історії планети, її наслідки досі несуть відгомін в зламаних долях та важких спогадах тисяч людей.

“Квітнева трагедія 86-го не минула й жителів Володимира-Волинського. Традиційно в ці дні у Володимирі згадують і вшановують всіх учасників та ліквідаторів аварії.

Цьогоріч захід біля пам’ятника володимирчанам – ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС, що у військовому містечку №2, був малолюдним через карантинні обмеження. Квіти до пам’ятника “Пам’ятай Чорнобиль” поклав міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк“, – йдеться в повідомленні.

У Нововолинську на знак вшанування подвигу героїв-чорнобильців представники міської організації «Спілка Чорнобиль» та міська влада поклали квіти до пам’ятного знака, який встановили у Нововолинську 16 років тому. Зважаючи на карантинні обмеження, там також зібралася обмежена кількість людей.

За офіційними даними від радіаційних викидів постраждали більше трьох мільйонів людей. 

Станом на 1-ше квітня 2020-го року у Володимирі-Волинському проживає 247 громадян, які мають статус постраждалих унаслідок аварії на ЧАЕС, з них:

  • 44 особи І категорії;
  • 69 ліквідаторів наслідків аварії ІІ категорії;
  • 10 вдів ліквідаторів;
  • 14 постраждалих унаслідок аварії на ЧАЕС;
  • 87 осіб ІІІ категорії;
  • 23 дитини, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

У Нововолинську проживає 145 ліквідаторів. А 90 – уже відійшли у Вічність.

Відповідно до встановлених категорій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, надаються компенсації, допомоги та пільги. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця