<

Пам’ять Героїв Небесної Сотні вшанували у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:58 | 20.02.2020 / Володимир / , /
Перегляди
26
/ Коментарі відсутні

20-го лютого у Володимирі-Волинському відбулися пам’ятні заходи, присвячені Дню Героїв Небесної Сотні.

Шостий рік поспіль жителі Володимира-Волинського вшановують загиблих урочистою ходою та спільною молитвою.

Цьогоріч містяни пройшли хресною ходою від собору Різдва Христового до дошки пам’яті загиблим учасникам АТО (ОСС), де поклали квіти.

Опісля представники різних релігійних конфесій міста долучились до літії та спільної молитви біля дошки пам’яті Героям Небесної Сотні.

Серед загиблих Героїв Небесної Сотні був 66-річний Олександр Бадера, уродженець Володимира-Волинського. На День Соборності, біля стадіону «Динамо» під час протистояння на Грушевського у сутичках його сильно побили. 

Після побиття Олександра Бадеру привезли додому, до лікарні не звертався через те, що саме лікарня для побитих та поранених була одним з найнебезпечніших місць.

Та сам Олександр вірив у це, що зможе сам себе вилікувати, – пише Перший. За шість днів, унаслідок численних травм, Олександр Бадера помер. Це сталось 28-го січня 2014-го року.

Не всі учасники процесії лишилися до завершення заходу, люди почали розходитися після спільної молитви перед окремою молитвою священників УПЦ.

Цього дня 2014-го року під час Революції Гідності на Інститутській вулиці у Києві силовики режиму Януковича розстрілювали протестувальників. Зокрема, у цей день в столиці загинуло четверо волинян – активних учасників Революції Гідності, серед яких Сергій Байдовський, 24-річний житель Нововолинська, убитий снайпером 20-го лютого 2014 на вулиці Інститутській у Києві.

6 років тому на Майдані Незалежності загинули з Волинської області:

  • 29-річний Едуард Гриневич з Любешівщини;
  • 21-річний Іван Тарасюк з Ківерцівщини;
  • 22-річний Василь Мойсей, який жив в Луцьку;
  • 56-річний Віктор Хом’як з Луцького району.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа