<

Освітянські конференції Володимира-Волинського та району: підвели підсумки готовності до нового навчального року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:07 | 30.08.2018 / Володимир /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

30-го серпня у Володимирі-Волинському відразу відбулося дві освітянські конференції: міська та районна. На обох підвели підсумки зробленого за минулий рік та наголосили на тому, що чекає на освітян вже з 1 вересня.

На районній конференції були присутні очільники райради Роман Гук, керуючий справами РДА Сергій Романюк, помічник нардепа Ігоря Гузя Андрій Бокоч, голова Зарічанської ОТГ Ігор Пальнка, голова Оваднівської ОТГ Сергій Панасевич, керівник гуманітарного відділу Зимнівської ОТГ Олена Гус та представниця Устилузької ОТГ Світлана Дубицька.

Модератор конференції Оксана Бігун, начальниця відділу освіти, молоді та спорту Володимир-Волинської райради, на початку зазначила, що всі школи цьогоріч отримали сильну державну підтримку та висловила думку, що найбільше коштів ніж в попередні роки.

Підтримка розвитку освітніх закладів Володимир-Волинського району та, власне, княжого міста – серед пріоритетів у роботі депутата Верховної Ради Ігоря Гузя. З педагогічними колективами він постійно зустрічається у рамках робочих поїздок в округ. Вони спільно напрацьовують алгоритм вирішення нагальних потреб кожного закладу окремо, щоб покращити якість навчального процесу для педагогів та учнів, або ж створити належні умови перебування у школах, садочках.

Наприклад, за понад три роки роботи Ігоря Гузя у парламенті, на розвиток освіти міста Володимир-Волинський та району з державного бюджету вдалося залучити понад 11 мільйонів гривень. Він ініціював, щоб за ці кошти придбали сім комп’ютерних класів в села Зарічанської, Овадніської, Устилузької, Зимнівської ОТГ району (Суходоли, Сусваль, Верба, Зоря, П’ятидні, Селець, Хмелівка). Крім того, закупили три комплекти музичного обладнання (села – Ласків, Овадно, Галинівка).

Також за кошти з державної казни на соціально-економічний розвиток здійснили капітальний ремонт приміщень освітніх закладів, дахів, фасадів. В окремих із них замінили вікна та двері на енергоощадні, а ще – збудували котельню та нові мережі теплопостачання (села – Суходоли, Овадно, Білин, Охнівка, Лудин, Микитичі, Рогожани, Хотячів, Зимне, Бубнів та місто Устилуг). Всього відремонтували в районі одинадцять таких об’єктів. А для окремих шкіл та ДНЗ ще й придбали меблі та мультимедійне обладнання (село Овадно).

Для потреб Володимира-Волинського, за аналогічний період депутатської діяльності Ігоря Гузя, з його ініціативи міські заклади освіти отримали понад чотири мільйони гривень. Їх спрямували, наприклад, на капітальний ремонт басейну у школі № 5, ремонт системи опалення і фасаду у ДНЗ №№8, 2, придбання реабілітаційного обладнання для Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, а також закупили мультимедійну техніку, меблі, спортивний інвентар, музичне обладнання та інші необхідні речі.

Окрім цього, серед пріоритетів роботи депутата – розбудова спортивної інфраструктури, встановлення дитячих майданчиків, енергоощадні заходи, реконструкція ФАПів, вуличного освітлення, облаштування рекреаційних територій.

Нагадаємо, торік у Володимирі-Волинському за сприяння парламентаря відкрили два спортивних майданчики зі штучним покриттям – на вулиці Ковельській та на території військового містечка. Через кілька днів відбудеться офіційне відкриття спорткомплексу, поблизу школи № 3.

Про все це розповіли помічники народного депутата – Андрій Бокоч, Віктор Хиць, Анастасія Тріль – під час щорічних серпневих конференцій педагогічних працівників.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер