<

Остання дорога додому: у Луцьку зустріли загиблого Героя з Володимир-Волинського району Іллю Струка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:50 | 19.06.2020 / Володимир / , /
Перегляди
33
/ 1 коментар

На кордоні Рівненської та Волинської областей волонтери, побратими, ветерани АТО та небайдужі волиняни зустріли тіло загиблого 24-річного волинянина Іллі Струка.

Про це повідомляють Волинські новини.

На рідній землі військові капелани прочитали молитву. Далі присутні сформували кортеж та вирушили в напрямку Луцька.

У Луцьку Героя зустріли близько 16:00. При в’їзді у місто Луцьк до колони доєднались більше 5 автомобілів, в супроводі поліції траурний кортеж проїхав містом до Театрального майдану.

На центральній площі Луцька відбулася коротка панахида.

Після цього тіло юнака везуть в рідне село Льотниче Володимир-Волинського району.

«Сьогодні дійсно хочеться схилити коліна найперше перед тими героями, яких вже немає, перед їхніми батьками та сім’ями і попросити пробачення за всіх. За тих кому це абсолютно байдуже. Дай Боже, щоб ми стали людьми, бо ми всі кричимо з нами Бог і Україна, але поки, як я бачу, Україні ні Бога не треба ні самої України. Лише з Україною в серці все в нас буде гаразд», – мовив головний військовий капелан Волинської єпархії Православної церкви України, настоятель парафії в селі Княгининку Луцького районного деканату Михайло Бучак під час прощання з воїном на Театральному майдані у Луцьку.

Нагадаємо, що володимирчанин Ілля Струк загинув 17-го червня. Військовий отримав кульове поранення не сумісне із життям під час бойового чергування. Згідно з офіційним повідомленням командування ВМС ЗСУ, Струк перебував на бойовому чергуванні на одній із позицій підрозділу. Внаслідок обстрілу він отримав поранення, яке виявилося несумісним із життям.

Нагадаємо, в звязку із загибеллю нашого земляка на Сході, у Волинській області та Володимир-Волинському районі, зокрема, оголосили 19-го червня Днем жалоби.





один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця