<

Опалювальний сезон у Володимирі-Волинському розпочався з боргами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:50 | 13.10.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У всіх будинках Володимира-Волинського тепло. Однак, борг міста та району за газ – 12-ть мільйонів гривень. Якщо споживачі не платитимуть за послугу – опалювальний сезон продовжиться не довго, каже міський голова Петро Саганюк. Хоч тарифи і захмарні – платити треба, безплатного газу НАК “Нафтогаз України” постачати не буде.

За все треба платити – з такої констатації факту розпочалася робоча нарада у Володимир-Волинському міськвиконкомі. “Так, зараз у будинках тепло, однак якщо споживачі вчасно не сплачуватимуть за послуги – тепло закінчиться вже в кінці листопада, оскільки оплачувати за газ місту буде нічим”, – доповів міському голові начальник управління Володимир-Волинської філії ПАТ “Волиньгаз” Олег Бомазюк.

Наразі у місті не встановлені ліміти використання газу, оскільки за Володимиром-Волинським у НАК “Нафтогаз України” рахується майже 4-мільйонний борг за різницю в тарифах. “Держава цей борг списати не може, а Нафтогаз нам відповідно не надає лімітів. Без боргів на Волині опалювальний сезон почали Нововолинськ і Ковель, а Луцьк і наше місто має проблему”, – каже Петро Саганюк.

Запустили опалення і в п’ятиповерхівках із підвальними котельнями, навколо яких на двох останніх сесіях міської ради було чимало галасу через їхню небезпечність та аварійність. “Інвестора в місто не пустили – довелося вирішувати питання на рівні Кабінету Міністрів України. Ми не могли залишити людей в холодних квартирах. Просто зірвали пломби та запустили котельні”, – сказав мер.

Гарячу воду у будинках із центральним водопостачанням подаватимуть незабаром. Наразі тепловики вивчають графіки інших міст, аби не вибиватися із єдиної системи водопостачання області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа