<

Опалювальний сезон у Володимирі-Волинському розпочато, але тепло подано в неякісно підготовлені основні теплові господарства

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:00 | 23.10.2015 / Володимир /
Перегляди
0
/ коментарів 5

В неділю, 11-го жовтня 2015-го року, підприємство теплових мереж міста ввело в експлуатацію, після ремонтних робіт, опалювальні котли на більшості котельнях. В результаті моніторингу, який проводили працівники технічних служб ПТМ “Володимир-Волинськ теплокомуненерго”, виникло твердження, що така підготовка в місті була проведена неякісно, або не в повному об’ємі.

Були направлені запити в ЖЕК та начальнику освіти Дмитру Здіховському. Також надали нормативні документації про неякісну підготовку відповідно до “Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду”( Наказ Мінпаливуа № 620/ 78), але відповідей не отримано.

Перед запуском котлів, на черговій нараді було дано запитання директору ПТМ “Володимир-Волинськ теплокомуненерго” Роману Лисюку “Чи пускати теплоносій в непідготовлені до зими теплові господарства?”

“Турбують наслідки такої ситуації, адже не промивка систем та не проведення гідровипробувань може привести до встановлення незадовільних температурних режимів в помешканнях споживачів та затоплення їх в тій чи більшій мірі. Мешканці квартир стануть вимагати законного зменшення плати за теплопостачання, що в кінцевому випадку приведе до збитків підприємства. В одній з місцевих газет, міський голова “поставив” за підготовку підприємства теплових мереж “трійку”. Користуючись такою шкалою, яку ж оцінку виставив би міський голова своїм підлеглим, котрі є відповідальними за підготовку до опалювального періоду житлових будинків та інших соціально значимих об’єктів? Особисто я, маючи більше ніж 35 років досвіду роботи в теплоенергетиці виставив за підготовку до опалювального періоду теплових господарств “одиницю з мінусом. Був дуже здивований, коли у вересні цього року начальник житлово-комунального управління міськвиконкому міста Віктор Фіщук на засіданні міськвиконкому браво звітував за готовність до опалювального періоду більше ніж сотні багатоповерхових будинків. Звичайно на папері можна підготувати до зими місто за один день!  Невже Віктор Фіщук, який до речі кажуть має юридичну освіту, не знає, що згідно ст. 366  Кримінального кодексу  України складання або видачу службовою особою неправдивих  офіційних документів карається штрафом до 250-ти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або ж обмеженням волі на строк до 3-х років” – сказав головний інженер Володимир-Волинського теплокомуненерго Ярослав Жук.

В неділю директор підприємства теплових мереж Роман Лисюк перед запуском котелень  дав команду своїм підлеглим зривати пломби на вводах газопроводів на всіх котельнях ( і навіть  сам особисто показав як це робити ), крім тих, що знаходились в підвальних приміщеннях. Своє рішення мотивував тим, що така  вказівка начальника Володимир-Волинського управління експлуатації газового господарства  ПАТ “Волиньгаз” Олег Бомазюка.

“Коли в особистій розмові з Олегом Бомазюком така інформація не підтвердилася, стало зрозуміло,  що це особисто Роман Лисюк або сам, або по чиємусь розпорядженні поділив мешканців на “своїх”  та “чужих”, щоб “пам’ятали”, що не треба так активно захищати своє право на прибудинкову територію. Тепло на підвальних котельнях пустили тільки через день і не через заслугу пана Петра Саганюка, а внаслідок одностайної позиції багатьох мешканців будинків, котрі масово телефонували на  урядову “гарячу лінію”  –  повідомив головний інженер Володимир-Волинського теплокомуненерго Ярослав Жук.

Варто зазначити, що останню котельню, що знаходилась в підвальному приміщенні було запущено в понеділок,  о півночі. Цікаво, хто понесе відповідальність за те, що підприємство не дорахувалось відповідних доходів і  що цілий день люди та маленькі діти мерзли за дивні ігри комунального високопосадовця та чиновників?




коментарів: 5
  1. Усі винні!!! Лише ГОЛОВНИЙ ІНЖЕНЕР ні причому))) І чого його Лесюк тримає?! Видно той, як голова “своєї” профспілки не дає згоди на своє звільнення)))

  2. Хай цей чоловік краще розкаже як колись привласнив дитячий майданчмк,потім разом з будинком його і продав!!!

  3. Всі погані,один жук білий,пухнастий кандидат в депутати:-)нафіга мені,простому чоловіку,ваші разборки,якими кишить інтернет за останні місяці (якраз перед виборами),чи тільки у вас проблеми?в країні війна,щодня вбивають людей,діти лишаються сиротами,матері ховають свої синів!!!!!!а,ні,у вас біда…..побили горщики з директором….чи може з усіма нормальними людьми теж?розбратом в місті добра не зробите,схаменіться,не судіть,і не судимі будете!!!

  4. Зрозумійте СУТЬ!Не з директором йде “війна”,а з місцевою владою,бо,повірте,саме вона керує тим КОЛИ,ЯК І ДЕ починати і продовжувати опалювальний сезон.Після виборів вже палять менше норми(а платіжки не зменшать,не сумнівайтесь).Як думаєте на скільки затримається графік гарячої води по чотири дні в місяць?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер