<

[ОНОВЛЕНО] У селі Овадне вночі згорів бус священника ПЦУ: ймовірно, підпал через церковний конфлікт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:25 | 16.02.2020 / Володимир / /
Перегляди
71
/ коментарів 7

У ніч на 16-те лютого у селі Овадне Володимир-Волинського району згорів автомобіль «VolkswagenT4». Внаслідок пожежі ніхто з людей не постраждав.

Транспортний засіб належав священнику ПЦУ Сергію Місану. Власник авто припускає, що ймовірно це підпал, пов’язаний із подіями та конфліктами у селі Сусваль.

Священник розповів, що машину побачив зранку, вірніше, те, що від неї лишилося. Нічого вночі не чули і сусіди, пожежників не викликали.

Сергій Місан, настоятель храму в селі Овадне, а також громади ПЦУ у селі Сусваль. Вже рік у селі не вщухають конфлікти між прихожанами ПЦУ і УПЦ щодо храму у селі Сусваль.

На свою адресу, розповідає отець Сергій, чув багато погроз. Тому, більше аніж імовірно, авто спалили саме через релігійний конфлікт.

“Нічого не приходиться у голову, окрім того, що це пов’язано з церквою, це напевно мені останнє конкретне таке попередження…”, розповів Місан.

На місці події працювали слідчо-оперативна група, співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також експерти-криміналісти.

“Страшно, вже тепер треба задумуватися, звертатися до наших правоохоронних органів, щоб якийсь захист для мене був. Для мене таке, а жінка і діти малолітні…

От, як так можна в Україні жити в теперішній час, щоб так робили біля самої хати? Згорів би гараж і хата. Як такі дії можна пояснити зі сторони людини і священника… Не треба так робтити , але так люди роблять, залякують. Людей там сорок є зі священиками (УПЦ. ред), погрози кожного разу словесні звучать… але Бог батько, розставить все на місця і все буде добре”.

Зазначимо, що останній конфлікт біля храму у Сусвалі стався ввечері 14-го лютого. Хтось зірвав чи зрізав замки, які повісила поліція 31-го січня, зірвали печатки.

На сайті Володимир-Волинської єпархії УПЦ повідомили, що за словами настоятеля УПЦ Богдана Гнатюка, це зробили прихильники ПЦУ.

За словами настоятеля громади ПЦУ Сергія Місана, 14-го лютого, коли він приїхав до храму у Сусвалі, «замки були зняті, зайшов до церкви і ми були з моїми парафіянами, поки начальник поліції не попросив вийти. Зараз церква опечатана”.

У той же вечір, говорить Сергій Місан, прихожани ПЦУ чули погрозу, яка пролунала на адресу священника про підпал автомобіля.

Об 11-ій годині 16-го лютого прихожани ПЦУ зібралися під храмом у Сусвалі. Люди розповіли, що прийшли на богослужіння, яке мав звершити біля церкви Сергій Місан, проте священник не приїхав у зв’язку з подією: на місці в Овадному ше працювала поліція.

Люди розповідають, що не знають кому вірити та зазначають, що не розуміють, чому питання кому ж належить храм має вирішуватися через суд, адже усі документи у них на руках.

Зазначають, що чули погрози, проте на камеру не розповідають, бо бояться, адже можуть бути «наступними».




коментарів: 7
  1. як любив поговорювати марк твен “людина – релігійна тварина; єдина тварина, яка любить ближнього свого, як самого себе, і перерізає йому глотку, якщо розходиться з ним у богословських питаннях”)))))

  2. або джонатан свіфт “ми досить релігійні, щоб ненавидіти один одного, але недостатньо релігійні, щоб один одного любити”

  3. А версію про самопідпал ніхто не розглядає,з метою провокації..?!

  4. спецслужби не сплять.
    ще багато чого згорить, мутіть далі релігійні конфлікти з односельчанами, довбні ви, довбні.

  5. Всякі Шарани і інша московська наволоч вже немає інших методів, розуміють що в судах все програють і починають ось такими методами поступати!
    Прийде і вам московські попи господня кара за такі вчинки

    • Ви бачу давно із здоровим глуздом попрощались!!
      Богу молитись не пробували,щоб мізки вернув? Як кажуть Бозя карає – розум забирає!

Коментування вимкнено, але є можливість надіслати нам повідомлення на пошту - bugorgua@gmail.com

19 Квітня, П’ятниця