<

[ОНОВЛЕНО] Володимир-Волинські медики прибули під облраду, вимагаючи створення госпітального округу в їхньому місті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:58 | 2.02.2017 / Володимир / /
Перегляди
6
/ коментарі 34

Близько 60-ти працівників Володимир-Волинського ТМО? 2-го лютого, прибули до Волинської облради. Вони готові пікетувати під установою з вимогою створити госпітальний округ у княжому місті.

Так у Володимирі-Волинському відреагували на звістку про перепрофілювання лікарні і віднесення закладу до Нововолинського госпітального округу.

Розподіл області на три госпітальні округи з центрами у Луцьку (488 тисяч мешканців), Нововолинську (177 тисяч мешканців) та Ковелі (376 тисяч мешканців) викликав обурення людей. Медики вирішили, що повинні вимагати від влади рішень сьогодні.

Інтернет-видання “БУГ” інформувало про те, що позиція мера Володимира-Волинського Петра Саганюка з цього питання категорична: у місті, де 40 тисяч населення, та ще 35 тисяч у Володимир-Волинському районі, має бути створений госпітальний округ.

“Є чотири міста обласного значення. Ми не повинні бути обділені, бо в нас найбільше військове з’єднання на Західній Україні. У нас розміщена 14 військова бригада, три прикордонних відділи та ракетно-зенітний полк. У нас гарний медичний заклад на 500 ліжко-місць. Ми вклали капітальні кошти та зробили чудовий пологовий будинок, де кожна породілля зараз має палату з усіма зручностями. Поруч з містом розташований державний перехід “Устилуг-Зосін”, де за добу проходить вісім тисяч людей. Через саме місто проходить центральна дорога “Брест-Львів” та “Київ-Устилуг”. У нас найбільша станція переливання крові. Ну як так? В області колишній керівник (нині покійний) обласної державної адміністрації Борис Клімчук ставив питання про шість госпітальних округів. І хай би було! А в Києві б подивилися – треба шість чи ні. До всього треба підходити по-державному”, – прокоментував ситуацію Саганюк.

Підтримує таку позицію і народний депутат Ігор Гузь. 1-го лютого нардеп відвідав Володимир-Волинське ТМО. Під час зустрічі із персоналом медичного закладу він закликав лікарів відстоювати право на госпітальний округ, наголосивши, що у Волинській обласній раді відбудеться 2-го лютого сесія депутатів, де обговорюватиметься дане питання.

При обговоренні теми створення госпітального округу нардеп Гузь зазначив, що його позиція “окрім трьох тих, що запропонували, потрібно додати ще 2-3 госпітальні округи”.

Працівники ТМО розгорнули плакати з написами, які підкреслюють їхні вимоги. Медики увійшли у приміщення обласної ради та чекають початку засідання. З представників влади Володимира-Волинського прибули заступник мера Ярослав Матвійчук, секретар міської ради Олег Свідерський, голова Володимир-Волинської райради Роман Гук, є також депутати міської ради та головний лікар ТМО.

На сесії присутні 60 депутатів, в тому числі двоє з Володимира-Волинського. На пленарне засідання приїхали “свободівці” Павло Карпюк та Андрій Бадзюнь.

Підтримати медиків в облраді прибув народний депутат Ігор Гузь.

“Давайте чесно, госпітальний округ – це додаткові кошти на апаратуру – раз, на штатні одиниці – два, на транспорт – три”, – виступив нардеп, доповнивши, що позиція Гунчика щодо створення трьох округів є ганебною, оскільки не враховано думку громади.

“Ви виконуєте роль служаки Президента, дієте всупереч людям, які тут зібрались. Супрун (в.о. міністра охорони здоров’я, – ред.) каже, що ситуація гальмується обласною адміністрацією”, – категорично висловився парламентарій в сторону голови ОДА.

Його підтримала народний депутат Ірина Констанкевич, яка зазначила, що концепція створення трьох округів порушує принцип доступності до медичної допомоги.

Представник Володимир-Волинського ТМО Катерина Чубок гарантує, що медична установа може надавати кваліфіковану допомогу. За 2016 рік було закуплено апаратуру, за три останні роки у ТМО прийшло працювати 20 молодих спеціалістів. Аргументує також тим, що відстань від найвіддаленішого села Володимир-Волинського району до міста становить 45 кілометрів.

Голова обласної ради Ігор Палиця висловив думку, що на Волині потрібно створити щонайменше 6 госпітальних округів, адже це гарантує надходження додаткових коштів з державного бюджету в область. Інакше не виключений варіант передачі ряду медустанов на баланс області або районів, відтак, не відомо, чи при нинішніх обставинах знайдуться можливості фінансування цих закладів. Позицію Палиці підтримали “УКРОП”, “Наш край”, “Свобода” і “Батьківщина”.

Голова фракції “УКРОП” в облраді В’ячеслав Рубльов зачитав звернення до Кабміну щодо створення 6-ти госпітальних округів на Волині.

Після цього на сесії розглянули пропозицію від БПП “Солідарність” до шести пропонованих округів додати центри у Маневичах і Ратному. За аналогічну пропозицію проголосували 59 депутатів із 60-ти. Завтра Володимир Гунчик повинен надати звернення про створення 8-ми госпітальних округів у профільному міністерстві та під час робочих зустрічей у столиці лобіювати це питання.

Нардеп Ірина Констанкевич вважає, що пропозиція створення 8-ми округів – це наступний “маневр”.




коментарів: 34
  1. “На сесії присутні 52 депутати, в тому числі двоє з Володимира-Волинського” – ліпше тих двох в залу не пускали, був би толк ліпший як від транспарантів. А так молодці медики, Володимир-Волинському госпітальному округу бути!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Проснулися, як припекло. Раніше чим думали?. Гоніть в шию своє перелякане керівництва тмо, яке дрожить перед папіком,. і дбайте про імідж лікарні не в останній день.Може розуму наберетесь.

  2. В Києві на 2 900 000 населення 1 округ. В Київській області на 1 730 000 4 округи. У Волинській області на 1 040 000 заплановано 4 округи а хочуть 6.

  3. Позиція н.д. Гузя – зрозуміла. Це популізм. Позиція медиків – також. Маніпулювання людьми ( навіть освіченими і дуже освіченими) – методи влади в усі часи. Давай дери горло, мітингуй, пікетуй – мета ж правильна, благородна. Ми з вами, а ті, хто не з вами – нам не друзі. Очевидно, що справа не “вигорить”, але Гузь же все зробив, щоб у Володимирі_ Волинському був госпітальний округ, мер також у “курсі справ”…

  4. А чого пікетують обласну раду а не волинську адміністрацію, тож вона округи ділить? Ото папа зажигає перед відходом))

  5. Чого ж то Катю делегували виступити? Що Клачук вже голосові звязи надірвав чи знов би з трибуни жуйку жував .Пішов в начальники- май імідж керівника, а не будь млямлею!!!

  6. Де ті молоді спеціалісти? Той клачук усіх приймає через благодійний внесок, а знання його не цікавлять! Розбазарив лікарню, немає кому лікувати, позорисько!

  7. Володимир-Волинський повинен бути центром, Усе інше це – абсурд. Я за округ у Володимирі…

  8. Я теж на госпітальний округ в Володимир-Волинському, а все інше побарабану…..

  9. Золоті слова Гунчика: шановні голови лікарень, де ви були раніше? Де ви були раніше пане Клачук? Я збирав хабарі за працевлаштування, отримував відкати з аптек та кіосків, відмивав гроші з ремонтів і деребанив благодійну касу, а обладнання і все інше мені не потрібне, на тому не заробиш.

  10. Боже,які дурнуваті коментарі, такі як і обласні дупутати від самонемочі

    • ремонти в Володимирі- кіч та можливість відмити бабло , а толковим лікарям боятись не треба , їх з руками заберуть в Нововолинськ , а якщо в володимирі залишиться поліклініка , то ще такої біди особливої немає , а час на захист нашої лікарні упущено , біля бою чиновникам махати рукати вже пізно

      • а давайте закриємо лікарню … Кому гірше зробим?Пенсіонерам,селянам…Я б радила медикам взяти відгули на 2-3 дні -ВСІМ. Тоді й побачимо чи треба нам лікарня. А якщо так погано у нас у Володимирі,то чому стільки людей в лікарні?Добре там,де нас немає. Нас, жителів понад 30 тис,ганьбити всі спроможні. А може, давайте підтримаєм,допоможем. Кожен по 1грв – закупим,те , що необхідно.А може хтось пропозиціі толкові має.Ми ж для себе робимо!Ми ж тут живем! і плюєм в той колодязь!

        • По 1 грн це круто, аж 30 тис. Гривень назбираєте. 1 тис.євро. Хочете мати медицину нормальну тоді треба скоротити

          • церкву он яку збудували людськими силами! скоротити?давайте! і що далі?

      • До 111: Жук проти округу у Володимирі, бо боїться шо змусять медогяд проходити і реальна хвороба підтвердиться лікарським висновком Пеха.

  11. Я також за госпітальний округ у Володимері, але при Ємчикові хоч толк був, з Елачука керовнік як з г…а куля.

  12. То може Ви шановний “лікар” головним станете,та ще “медсестру” прихопите,наведете лад без “благодійних внесків”,відстоїте вчасно госпітальний округ у Володимирі….чи будете всіх “об….ти”,і констатувати очевидне з розумним лицем?

  13. а давайте сагана поставим головним лікарем , він з собою хай забере своїх в лікарню , а місто може вибере собі нарешті мере який буде менше дбати за свою кишеню та кишеню родичів .

  14. ОКРУГ ТІЛЬКИ У ВОЛОДИМИРІ!У ВОЛОДИМИРІ ЛІКУЮТЬСЯ НЕ ТІЛЬКИ З МІСТА АЛЕ І З РАЙОНУ. ЛІКАРНЯ ПЕРЕПОВНЕНА ЗАВЖДИ. А ГОЛОВНОГО ЛІКАРЯ МОЖНА І ПОМІНЯТИ ЦЕ ВСЕ ДІЛО ЧАСУ

  15. до Читача відносно церкви
    Церкву в біля музею , читачу побудували аж ніяк люськими руками , земельку незаконно виділили серез Саганюка ( це повиина бути охоронна зона музею ) , дерева незаконно зрізали теж дякуючи владі і тому євген так добре служить сагану , хоч повинен в першу чергу добре служити богу

  16. попа Євгена просять звільнити квартиру, бо він вже має свою парафію. Але піп Євген знову скиглить і просить у людей його захистити. з таким підходом скоро у діючого мера на виборах буде конкурент з великою, релігійно фанатично закоханою у попа Євгена громадою. його власною громадою, непідконтрольною Саганюку)))))))))))))))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер