<

[ОНОВЛЕНО] У Володимирі припинили право оренди релігійним громадам Успенського собору та Миколаївської церкви УПЦ мп

13:02 | 21.04.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
13733
/ коментарів 7

Міська рада Володимира вирішила розірвати договори оренди із Володимир-Волинською єпархією УПЦ МП, Успенським собором та Миколаївською церквою.

Відповідне рішення “Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату  на території Володимир-Волинської міської територіальної громади” прийняли депутати на позачерговій сесії міської ради 21-го квітня. Його підтримали одноголосно 23 обранці громади.

Також на сесії були присутні депутат Волинської обласної ради та помічник нардепа Ігоря Гузя Андрій Бокоч, секретар Володимир-Волинської єпархії ПЦУ протоієрей Юрій Зінчук та настоятель Свято-Василівської церкви-ротонди отець Тарас Стефура.

По даному питанню виступав начальник управління архітектури Андрій Трофимук. Він зазначив що цим проєктом рішення пропонується припинити право постійного користування земельними ділянками, які перебувають у постійному користуванні релігійних організацій УПЦ на території Володимира.

Відтак, враховуючи рішення Волинської обласної ради від 11-го квітня за №21/2 «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території Волинської області», міська рада вирішила:

  • Припинити Свято-Успенському кафедральному собору Української Православної церкви право постійного користування земельними ділянками: площею  1,4 га  – для обслуговування культової спадщини за адресою м.Володимир вул. Соборна,25; площею 0,10 га  кадастровий номер для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій за адресою м. Володимир вул. Соборна, 1.
  • Припинити управлінню Володимир-Волинської єпархії Української Православної церкви право постійного користування земельними  ділянками площею 0,028 га кадастровий номер для обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд за адресою м. Володимир вул. Старицького 59/2; площею 0,064 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд за адресою м. Володимир вул. Івана Багряного, 36.
  • Припинити Свято-Миколаївській громаді Української православної церкви право постійного користування земельною ділянкою площею 0,2632 га. кадастровий номер для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій за адресою м. Володимир вул. Миколаївська, 20.

Секретар Володимир-Волинської єпархії ПЦУ протоієрей Юрій Зінчук привітав депутатів із прийнятим рішенням. Він додав, що поки наші військові захищають нас на фронті, ми тут на місцях маємо позбавитися усього, що пов’язує нас із російським ворогом. І це варто було зробити давно, ще у 2014 році.

“Слава Богу, що зараз настав цей час і ми прийняли дане рішення. Я надіюся, що в подальшому вирішиться так, що і земля і споруда перейде саме українській громаді, яка буде молитися і славити Бога”, – додав протоієрей Юрій Зінчук.

Нагадаємо, що Володимирська райрада заборона діяльність УПЦ мп: із Зимненським, Низкиничівським монастирями та Успенським собором хочуть розірвати договір оренди.

Раніше на сесії депутат Волиньради Андрій Бокоч та помічник нардепа Ігоря Гузя звернувся до Волинської облради щодо позбавлення права оренди земельних ділянок, що знаходиться під церквами та храмами УПЦ мп на Волині. Зокрема, у Володимирському районі йдеться про Успенський собор, Зимненський та Низкиницький монастир.

Напередодні 19-го квітня Нововолинська міська рада прийняла рішення про заборону діяльності УПЦ мп та припинення договорів користування земельними ділянками трьом храмам УПЦ мп на території громади, а саме: Низкиницькому монастирю, Свято-Вознесенському храму на 15-мі мікрорайоні та церкві Святого великомученика і цілителя Пантелеймона, що біля 4 шахти.

Читайте також: у Володимирі біля Успенського собору пройшла акція протесту проти московського патріархату




коментарів: 7
  1. І ви в це вірите?? Вже в Лаврі знов відкриті магазин,готель…,,паши мерседеса,,

  2. Краще б потурбувалися, щоб хлопці на передовій мали усе необхідне (про що УПЦ, навідмінно від вас турбується.
    А церкви і монастирі треба було в 90-х брати, як в руїнах стояли, але ж ні, тоді не треба було ні державі, ні ПЦУ.
    Порушуємо конституцію, панове депутати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер