<

[ОНОВЛЕНО] Слідом за радянськими зірками на площі у Володимирі демонтували танк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:05 | 22.04.2022 / Володимир / , , , , /
Перегляди
9126
/ коментарів 8

22-го квітня у Володимирі на розі вулиць Устилузької та Драгоманова демонтували радянський пам’ятник воїнам-танкістам.

Цьому передували численні обговорення і суперечки. Історики та видатні діячі нашого краю неодноразово висловлювалися про його знесення. Але політики і громадськість вирішували, що питання не на часі.

З нападом росії на Україну від 24-го лютого, мешканці міста зрозуміли, що гостро стоїть питання розірвати усі зв’язки з “братнім народом” та “визволителями”. Позбутися, нав’язаної роками ідеології “руского міра” і його величі.

Роботи розпочались близько 9 ранку. Танк, який гарматою направлений у сторону Європи, демонтували за допомогою трьох вантажних кранів. Процес виявився тривалим.

30-тонний танк не хотів зрушати з “насидженого місця”, але, після двогодинних зусиль комунальників – все ж піддався. Після зняття з п’єдесталу, танк помістили на навантажувач та повезли в сторону військової частини.

Нагадаємо, рішення про демонтаж пам’ятника-танка прийняли на виконкомі 21-го квітня. Його помістять на зберігання у військову частину.

Довідково: Танк Т-34 було встановлено на постаменті на розі вулиць Устилузької і Драгоманова у Володимирі у 1981 році до 40-річчя від початку нападу Німеччини на радянський союз. Саме так, від початку так званої «великої вітчизняної війни», яку величають у росії, а не Другої Світової.

Пам’ятник був встановлений для вшанування пам’яті воїнів 41-ої танкової дивізії, яка у 1941 році дислокувалася у Володимирі. Зауважимо, що сам танк Т-34, який знаходиться на постаменті, – це радянський середній танк періоду Другої Світової війни.

Тобто на постаменті зовсім не «танк-визволитель» міста, а простий Т-34, який знайшли та встановили, як і в інших прикордонних українських містах, – гарматою до кордону з Європою.

Читайте також:




коментарів: 8
  1. Лишилося знести всі будинки і т.д що були побудовані при Радянському союзі.І побудувати нові і сучасні

  2. Коли Володимир перейменують, бо негоже українському місту носити імя виродка-путлєра? Чи тоже не на часі?

    • А нічого що нашого президента звати Володимир ? А в честь нього треба точно місто назвати!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер