<

[ОНОВЛЕНО] 6 річниця трагедії під Волновахою: у Володимирі-Волинському вшанували пам’ять полеглих Героїв-земляків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:07 | 22.05.2020 / Володимир / , /
Перегляди
14
/ Коментарі відсутні

22 травня у Володимирі-Волинському вшановують пам’ять Героїв-земляків, які загинули під час антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на сході України.

Відповідно відео з полеглими героями, опублікували на фейсбук-сторінці Володимира-Волинського.

Нагадаємо, 22-го травня 2014-го року військовослужбовці 51-ої ОМБр на Сході України поблизу Волновахи під час неоголошеної війни понесли перші важкі втрати. Втратили своїх чоловіків, синів і братів люблячі дружини, матері, доньки.

Зранку між 4 та 6 годинами, блокпост №10, що розташовувався у Волноваському районі Донецької області, був атакований проросійськими сепаратистами “ДНР”. Терористи під’їхали на інкасаторських машинах, та почали несподіваний масований обстріл із вогнепальної зброї, у тому числі з кулеметів, мінометів, РПГ, ПЗРК. В результаті обстрілу здетонував боєкомплект в одній з бойових машин, що призвело до збільшення людських втрат внаслідок вибуху. У цьому бою загинули 16 бійців 51-ї бригади. Згодом в госпіталі від поранень помер 17-й боєць.

“Вони віддали свої життя за мирне небо над країною…”, – йдеться у дописі під відео.

Цьогоріч, оскільки, в країні уже котрий місяць діють карантинні обмеження, заходи у Володимирі-Волинському були не велелюдними. Покладанням квітів та хвилиною мовчання пам’ять наших Героїв-земляків вшанували міський голова Петро Саганюк та секретар міської ради, заступник міського голови Олег Свідерський, інформують на сайті міста.

До слова, на блок-посту під Волновахою свій останній нерівний бій прийняли офіцери та військовослужбовці з Волинської, Рівненської, Хмельницької, Львівської, Івано-Франківської та Вінницької областей. Наймолодшому із загиблих на той час виповнилося лише 23 роки.

Також у День вшанування пам’яті володимир-волинців, які загинули у зоні проведення АТО(ООС) Олег Свідерський разом із начальником управління соціального захисту населення Олександром Смикалюком, відвідали могили загиблих Героїв-містян, які за першим покликом стали на захист своєї Вітчизни. 

Завжди пам’ятатимемо тих, хто віддав своє життя заради мирного неба над Володимиром!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа