<

Оновлене відділення неврології відкрили у Володимир-Волинському територіальному медичному об’єднанні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:38 | 28.05.2015 / Володимир /
Перегляди
216
/ Коментарі відсутні

Вісім місяців тривала повна реконструкція неврологічного відділення у Володимир-Волинському ТМО. Із міського бюджету на це виділено майже 1 мільйон гривень. Куди витрачені кошти платників податків продемонстрували міському голові та журналістам 28-го травня.

Відділення неврології до ремонту наводило жах на пацієнтів та деморалізувало робочий дух персоналу, розповідає завідувачка відділення Світлана Шевчук.

«Із 31-го жовтня почалися ремонтні роботи у неврології. Зі старого тут залишилася тільки цегла. Усе інше – повністю замінене. Це і вікна, усі двері, відремонтовані палати, перекладено та поцекльовано паркет в палатах. Окремо оснащені санвузли у кімнатах, де проходять лікування важко хворі пацієнти. Відділення змінилося настільки, що його не можливо впізнати. Нова ординаторська тепер стала достойний робочим місцем лікарів – неврологів», – розповів міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк.

Усього відділення на сьогоднішній день має 30 стаціонарних ліжкомісць та 10 – ліжка денного стаціонару. Наразі лікування проходять 29 пацієнтів. «Кількість хворих на даний момент менша, ніж зазвичай у зв’язку з тим, що тільки 27-го травня завершилися останні ремонтні роботи в приміщенні. Однак, для важкохворих чи тих, кого не можна транспортувати місце було завжди», – розповіла завідувачка відділення.

У реанімаційному відділенні, в якому на даний момент розпочали ремонтні роботи, усього 6 ліжкомісць для дорослих та дітей. Тому, кажуть медики, у неврологічному відділенні є усе необхідне обладнання, аби виконувати реанімаційні функції.

«У нас є два протипролежневі матраци, підключені до електрики, електронасоси, які відкачують слину у хворих без ковтального рефлексу, спеціальні зонди, якими ми харчуємо пацієнтів, не здатних самостійно приймати їжу. Це завдання відділення реанімації, але неврологія може самостійно їх виконувати. На даний момент, із появою у ТМО комп’ютерного томографа, ми за лічені хвилини приймаємо рішення про необхідність оперативного втручання. Результати КТ ми скайпом передаємо в обласну лікарню нейрохірургу, який вже робить заключення про необхідність оперативного втручання», – розповіла пані Шевчук.

До речі, за статистикою в рік у Володимир-Волинську та районі фіксують близько 250 інсультів, 80 транзисторних (передінсультних) станів та близько 100 черепно-мозкових травм. Тому, як зазначив головний лікар ТМО Олександр Клачук, роль неврологічного відділення досить вагома для міста та району, дивлячись на таку статистику.

ы00004
ы00009
ы00018
ы00020
ы00023
ы00025
ы00030
ы00033
ы00036
ы00038
ы00040
ы00041
ы00044




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер