<

Олег Куц розповів про діяльність відділення екстренної медицини у Володимир-Волинському районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:02 | 30.03.2016 / Володимир / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

29-го березня у Володимир-Волинській міській раді на засіданні постійної депутатської комісії з охорони здоров’я та екології був запрошений Олег Куц  головний лікар “Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”.

Олег Куц розповів про зміни за останні 3 роки, що відбулися у їхньому відділенні та про нововедення. Також, пан Куц похвалився, що на автомобілях швидкої встановлена система GPS, вони можуть відстежувати рух автівок та наразі працюють над удосконаленням системи комунікації. Розповів про укомплектування автівок медичними приладами та медикаментами.

Що ж стосується Володимира-Волинського та району, то пан Куц поділився статистичними даними. Так, вчасно на виклик швидка приїздить вчасно лише у 82-х відсотках, цей показник є найнижчим в області. Лікар припускає, що це може бути пов’язане із поганим станом доріг та малою кількістю пунктів швидкої (Устилуг, Володимир-Волинський).

Пан Куц розповів, що у Володимирі-Волинському працює 4,5 бригади та 1 бригада в Устилузі. Роз’яснив, що ця “половина бригади” – це бригада, яка приймає виклики коли їх значна кількість, або працює чи то вдень, чи то вночі, або ж на вихідних.

IMG_4275

У Володимирі-Волинському, також найбільша кількість викликів екстренної медичної допомоги на тисячу населення на Волині, і цей показник дорівнює 271,9, коли по області – 170 (показник 2015-го року). У сусідньому Нововолинську – 220-ть викликів швидкої на тисячу населення, а у Іваничах – 132.

“Антирекорд” встановлений у місті Устилуг – 339-ть викликів на тисячу населення, це в середньому 8-м викликів на добу. Тобто 34 відсотки жителів звертається до швидкої допомоги, а не до сімейної медицини.

“Такі показники говорять про те, що населення звикло кликати швидку і звертається по допомогу до фельшерів екстренної медицини. Правильно лікуватися потрібно у сімейного лікаря, а такий високий показник говорить, що щось тут не так. Або сімейна медицина недостатньо готова взяти на себе все лікування, або люди недовіряють медицині, або ж розраховують на отримання безкоштовних медикаментів від швидкої. Тут потрібно пам’ятати, що наші препарати діють не тривалий час, а лише від 3-х до 6-ти годин, а далі потрібно звертатися до лікаря, який вестиме історію хвороби” – розповів Олег Куц.

На завершення зустрічі, Олександр Клачук, головний лікар Володимир-Волинського ТМО, запив про зарплати працівників екстренної допомоги. На що отримав відповідь, що зарплати високі у зв’язку з стресовою роботою працівників. Так водії отримують від 2,5 тисяч, а лікарі понад 5-ть тисяч. Але при цьому було наведено кілька стресових ситуацій у яких працють медики швидкої.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок