<

Оголосять новий конкурс, щоб визначитися з остаточним виглядом майбутньої площі Героїв у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:34 | 19.03.2021 / Володимир / /
Перегляди
47
/ коментарів 5

Для того, щоб створити візуалізацію-пропозицію майбутньої площі Героїв у Володимирі-Волинському, яка би сподобалася громаді, оголосять новий конкурс.

Так вирішили депутати громади під час засідання сесії 19-го березня. Голова фракції «За Майбутнє» дизайнер Андрій Гнатюк вніс пропозицію провести подібний конкурс. Бажано – передбачити винагороду переможцю. Її підтримали депутати.

За його словами, архітектор Андрош Бідзіля, який вже виграв тендер на створення концепції і ПКД проєкту площі, запропонував застарілий варіант, який, згідно голосування у мережі, мешканцям міста не сподобався.

Тому, поки не пізно, варто створити візуалізацію, яка би сподобалася містянам. Для цього варто оголосити конкурс та визначити концепцію-переможця, а потім її запропонувати архітектору, який завершить роботу з виготовлення необхідної для реконструкції документації, враховуючи пропозицію-виграш.

Розірвати договір з архітектором, який раніше виграв тендер, місто не має права, проте можна зробити так, аби він зробив саме те, що подобається мешканцям Володимира.

Як зазначили на сесії, йдеться про реконструкцію площі до бордюри, де розміщений меморіальний комплекс і обеліск Слави.

Це, як зауважив на запитання депутатів, архітектор міста Тарас Киба, “для уникнення дебатів, що робити з вічним вонем. Тому свідомо відійшли від цього полічтиного питання”.

Як зазначили депутати, площа – це не від бордюра до бордюра. Треба вирішувати також, що робити з меморіальним комплексом.




коментарів: 5
  1. На площі не повинно бути цвинтаря ,для цього є відведені місця .Фонтан би не помішав в центрі міста і не треба боятися ,що якимось совкам ця ідея не до вподоби .

  2. а хто відповість за сотні тисяч гривнів , що були витрачені на початок робіт по реконструкції площі , а це кошти з міського бюджету ??? І хто мав право витрачати їх , адже було рішення депутатів сьомого скликання спочатку розробити і затвердити концепцію реконструкції площі ,а далі можна було починати роботи …Думаю , ті чиновники ,які проігнорували рішення депутатів, повинні повернути витрачені кошти містян в бюджет міста і таке питання має бути питання честі нової влади …

  3. Всеодно забагато бетону.
    Справді більше б зелені, лавочок, фонтан – теж гарна ідея.
    Для чого нам знову майже вся площа в бетоні?

  4. Так! Меморіал однозначно перенести біля кладовища. Про фонтанчик не забудьте. Ніякої могили серед міста, адже це енергетика нашого міста, ніяких хрестів з розп‘яттям біля лакомки на вуглу, адже це уособлення болі і смерті, Ісус воскрес і це треба показувати його живим, з посмішкою, в білих одежах, з піднесеними руками до неба.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер