<

Офіційно перейшла до ПЦУ релігійна громада села Галинівка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:31 | 5.02.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
34
/ коментарів 20

5-го лютого стало відомо, що релігійна громада в селі Галинівка Володимир-Волинського району офіційно зареєстрована як релігійна організація «Релігійна громада Преподобного Сергія Радонежського Української православної церкви (Православної церкви України)».

Про це повідомила Антоніна Євтодюк, кандидатка філософських наук, доцентка, психологиня та громадська діячка.

Представники громади ПЦУ, більшість села Галинівка за допомогою адвоката Миколи Сорокопуда протягом 7 місяців намагалися законно, юридично правильно та мирним шляхом перейти під юрисдикцію УПЦ ПЦУ.

5-го лютого офіційно зареєстрували зміни до статуту релігійної організації «Релігійна громада Преподобного Сергія Радонежського Української православної церкви» Володимир-Волинського району у новій редакції за новою назвою релігійна організація «Релігійна громада Преподобного Сергія Радонежського Української православної церкви (Православної церкви України)».

Нагадаємо, 4-го лютого під Волинською ОДА представники ПЦУ з Галинівки другий день поспіль вимагали реєстрації їхньої громади.

Усе розпочалося в липні 2020 року, коли тодішній настоятель храму села Галинівка Олексій Шаран публічно привітав лідера країни-агресора Володимира Путіна з Днем ангела. Односельчани обурилися цьому факту, провели таємне опитування і з’ясувалося, що більшість прихожан не підтримують позицію церковнослужителя з його відвертими проросійськими настроями, а тому розпочали збір та оформлення документів на перехід з УПЦ в ПЦУ.




коментарів: 20
  1. Тільки українською мовою буде “Радонезького”, а не “Радонежського”. “Патріоти” лишили москвофільську назву.

  2. Нє, давно так не сміявся))) Ота “громада” з першого фото хоч знає хто такий пр. Сергій Радонежський?

    • Вы своим вопросом поставили в тупик не только “громаду з першого фото”, но и Антоніну Євтодюк, кандидатку філософських наук, доцентку, психологиню та громадську діячку. И много кого ещё.
      Зачётный вопрос.

  3. Шкода наших людей за їх невігластво. Наша церква ПЦУ має назву москальcкого преподобного, своїх мало?
    Якась інтрига в цьому.

    • Интересно, может у вас и Бог другой? А то что вы, с «москалями» одному Богу молитесь?

  4. Після тих подій тобі Славцю не сміятись , а плакати треба – програли москалі разом зі своїм шараном. Закон бумерангу ще ніхто не відміняв…

  5. Від УПЦ до ПЦУ, від одного попа до іншого,від однієї громади до іншої,від одного адвоката до іншого,бабло,бабло,бабло… А про БОГА ви давно забули. Чи це фото, шановні, ви надішлете ВСЕВИШНЬОМУ ? Де ваша справжня віра? Тільки на папері-виписці? ( Сергий Радонежский-игумен Русской церкви,основатель ряда монастырей,в том числе Свято-Троицкого Монастыря под Москвой(ныне Троице-Сергиева лавра)Википедия.

  6. Дійсно. Ну і “патрона” собі знайшли! Самі вибирали, чи хтось підсказав? Мудрий нарІд, одним словом.

  7. Та діло не в “патроні” чи в тому чи іншому покровителі, а в тому,що ми починаємо вірувати і поклонятись батюшкам, адвокатам, політичним побрехенькам та їх авторам—всім крім БОГА…

  8. Ну ніхто і не здивований.. Замість того, щоб горіло у ватників, горить тут у коментаторів. Дивно якось, нє?

  9. “…а тому ніколи не питай, по кому дзвонить дзвін; він дзвонить і по тобі”.

  10. газ и вугілля з рашки, сало з пшекіі, картопля й електричество від сябров – так хоч церква своя ! хай маскалі помруть з заздрощив, хе-хе

  11. Шмотки з Турції, поношені шмотки з братньої Єйропи,електроніка з Китаю,а от нафта, бензин,соляра на якій їздить вся Україна—звідки? Хто підкаже?

  12. Дякуємо за коменти.Ми будемо щиро молитися і ви моліться,і Бог буде з нами, і все буде Україна!

    • президент зимбабви казав, що не дозволить перетворити зимбабву в Украину, так шр не турбуйтесь за них

      • Мудрый у них значит президент, хоть кто-то и где-то думает о своих людях!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер