<

Обов’язково вносити зміни до документів на житло та нерухомість після перейменування Володимира не потрібно

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:55 | 10.06.2021 / Володимир / , /
Перегляди
2688
/ коментарів 5

У зв’язку з прийнятим депутатами рішенням про запуск процесу перейменування міста Володимира-Волинського виконавчий комітет міської ради продовжує публікацію серії роз’яснювальних матеріалів, в яких повідомляється, як зміна назви вплине на жителів громади.

Отже, за яких умов доведеться вносити зміни в документи на житло та чи тягне це за собою фінансові витрати? Роз’яснення щодо цього питання надає Центр надання адміністративних послуг, – йдеться на сайті міста.

Обов’язково вносити зміни до документів на житло, нерухомість не потрібно.

Чинним законодавством не передбачена необхідність внесення змін до документа про право власності на нерухоме майно (свідоцтво про право власності, свідоцтво про право на спадщину, договір купівлі-продажу, дарування тощо) у зв’язку з перейменуванням міста чи вулиці на якій розміщена нерухомість. Подається довідка про прийняте рішення щодо перейменування.

Тому документи залишаються чинними й ніхто не має права вимагати їх заміни. Більше того, стаття 19 Конституції України гарантує, що ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

Водночас, за власною ініціативою або у разі потреби (купівлі-продажу, дарування тощо) власник майна, стосовно якого відбулися зміни в назві вулиці, має право звернутися із заявою про внесення змін. Під час продажу або іншого відчуження нерухомого майна, ці документи будуть замінюватися за загальною процедурою.

Зміни до документів про право власності на нерухоме майно необхідно буде вносити лише якщо власник захоче продати, подарувати або передати у спадок свою нерухомість.

У такому випадку в документах, які будуть оформлюватися на нового власника, вже буде вказана нова назва. Проте на вартості послуг нотаріуса це не позначатиметься: покупець і продавець платитимуть нотаріусові таку ж суму, як і в тих випадках, коли назва міста/вулиці не змінюється.




коментарів: 5
  1. А теперь вопрос номер 2 : сколько будет стоить гривен изменить документы? и сколько времени бегать ???

  2. Декілька пачок сигарет не купите і здоров’я збережете і документи зміните і хватить нити. .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер