<

Нововолинськ та Володимир-Волинський – серед регіонів, в яких зростає злочинність: звіт прокурора на сесії облради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:48 | 12.02.2020 / Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

За минулий рік рівень злочинності найбільше зріс у Володимир-Волинському і Камінь-Каширському районах, а також у Володимирі-Волинському, Луцьку та Нововолинську.

Про це йшлося 12 лютого під час засідання 28-ї сесії Волинської обласної ради, – зазначають Волинські Новини.

На розгляд депутатів винесли проєкт рішення Про інформацію щодо результатів діяльності органів прокуратури Волинської області у 2019 році.

Як розповів прокурор Волинської області Тарас Безрукий, минулого року зріс рівень злочинності в області в перерахунку на 10 тисяч населення – із 89,5 до 101. Цей показник, однак, все рівно нижчий, ніж у державі – 105,7.

Скоротилася кількість, наприклад, зареєстрованих умисних убивств, крадіжок із квартир та автомобілів, розбійних нападів, незаконних заволодінь автомобілями, а також кримінальних правопорушень, вчинених особами, які раніше їх вчиняли, та групою осіб.

Водночас простежується ріст числа зареєстрованих кримінальних правопорушень, насамперед внаслідок збільшення кількості облікованих кримінальних правопорушень середньої та невеликої тяжкості.

Найбільше зростання злочинності відбулося у Володимир-Волинському і Камінь-Каширському районах, а також у Володимирі-Волинському, Луцьку та Нововолинську.

Тарас Безрукий акцентував, що робота прокуратури зосереджувалася в основному на протидії корупції, організованій злочинності, ДТП, ухилення від сплати митних платежів, обігу наркотиків, підлітковій злочинності тощо.

Своєю чергою, депутат Андрій Турак поцікавився в прокурора, що потрібно для того, аби рішення судів виконувалися. Він зазначив, що, згідно зі статистикою, більше 50% рішень судів в Україні не виконуються.

Прокурор зауважив, що у випадку фактів невиконання рішення суду мова може йти про притягнення винних до відповідальності чи початку досудового розслідування.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок