<

Новорічний бізнес у Володимирі-Волинському: а ваша святкова ялинка законна?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:05 | 27.12.2017 / Володимир /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Купити новорічні подарунки, продукти до святкового столу та не забути про ялинку – ось основний список обов’язків перед Новим роком. Придбати ялинку у Володимирі-Волинському можна просто на вулиці, або ж завітавши на територію Лісгоспу, де діє спеціальна ярмарка.

На що звертати уваги при виборі дерева? Впершу чергу на наявність спеціальної бірки, яка засвідчує, що дерево відноситься до одного з лісових господарств та спеціально було зрубане до свят.

Наявність бірки це завжди означає, що дерево “законно” зрубане? Виявляється, що ні, адже бірку для дерева можна купити на популярній платформі за 40 гривень. Придбавши такі бірки, їх самостійно можна вчепити на будь яке дерево, і це вже є підставою вважати, що ялинка чи сосна є законно зрубана.

Тут відразу зазначимо ціни на дерева. Ціни різняться для оптової закупівлі та індивідуальної покупки. Для оптовиків, на це наголосимо, дерево коштує від 40 гривень до 130 (2-3 метри). Для індивідуальної покупки вартість становить від 50 до 170 гривень.

Побачивши таке от повідомлення про вільний роздрібний продаж бірок для новорічних дерев, спершу перевірили журналісти інтернет-видання “БУГ” чи дійсно бірки є дійсними. На сайті лісівників у вільному доступі є спеціальний додаток. В результаті перевірки, підтверджено було, що бірки були виготовлені для Володимир-Волинського лісгоспу.

За коментарем звернулися до працівників лісгоспу Володимира-Волинського. Спеціаліст підтвердив, що бірки належали раніше їм, але були продані оптовому покупцю дерев. Також чоловік розповів, що при оптових закупівлях на всі дерева відразу не чіпляються маркери, а розраховують, що це зробить покупець та видають пачками самоклейки. Чи поклеїв покупець бірки перевірити працівники лісгоспу не можуть.

Тому тут можна припустити, що покупець придбав дерева, а бірки вирішив реалізувати окремо. Розмістив оголошення на популярній платформі та в роздріб продає маркери. Нагадаємо, що для оптовиків вартість дерева розпочинається від 40 гривень, така ж вартість самої бірки за цим оголошенням.

Купивши такий маркер браконьєрство можна приховати? Виявляється, що так, адже наклеївши наклейку на дерево, більш ніяких ідентифікаторів непотрібно.

В присутності спеціаліста лісгоспу, журналіст БУГу зателефонувала за номером, вказаним в оголошенні та домовилися про купівлю 5 наклейок для сосни. В цей же час працівники лісового господарства підтвердили, що наклейки дійсні і в кількості 187 одиниць, були продані підприємцю.

Після розмови з працівниками лісгоспу, журналіст відправилася за покупкою. І повторно зателефонувавши, жіночий голос повідомив -“бірок нема, всі були продані вчора” (26-го грудня – ред.). Буквально за 10 хвилин з сайту ОЛХ зникло оголошення. Залишається відкритим питання, чому після розмови журналіста з працівниками лісгоспу, після того як домовилися про купівлю бірок, продавець за кілька хвилин повідомила, що бірки були продані днем раніше і чому саме в цей час прийняли оголошення?




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа