<

Нові обмеження щодо міжобласних перевезень: що думають пасажири залізниці у Володимирі про обов’язкові ковідні сертифікати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:45 | 28.10.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
3522
/ коментарів 19

27-го жовтня журналісти БУГу вирішили з’ясувати, як пасажири реагують на нові карантинні обмеження карантину в Україні, щодо обов’язкового пред’явлення сертифіката про вакцинацію або негативного тесту на коронавірус під час міжобласних перевезень. Дізнавалися про думку людей на вокзалі у Володимирі.

Нагадаємо, з 21-го жовтня в Україні діють нові карантинні обмеження щодо міжобласних перевезень на залізничному та автобусному транспортних засобах. Пасажири повинні мати COVID-сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР- чи експрес-тест, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до поїздки.

На вимогу Кабміну пасажири реагували по-різному, але більшість – підтримує. Більш ніж половина опитаних мали сертифікати про вакцинацію, деякі робили щеплення спеціально перед поїздкою.

Скаржились подорожні на вартість експрес- і ПЛР-тестів, яка коливається від 500 до 190 грн.

Як розповіла журналістам одна жінка, яка приїхала з Луганщини і верталася додому, по приїзду до Володимира, вона якраз захворіла на коронавірус. Тому можливо, якби два тижні тому перед поїздкою у неї перевірили тест, вона нікуди б не поїхала. Бо виходить, що хворою була у потязі.

Також вона зазначила, що у лікарні Володимира її не хотіли приймати з ковідом, оскільки жінка була іногородньою, мусила зв’язуватися зі своїм сімейним лікарем телефоном, а на місці здавати платний тест.

Із близько дванадцяти опитаних, лише троє осіб висловились проти нових обмежень та вакцинації взагалі. Люди стверджували, що урядовці не мають права обмежувати їхнє конституційне право на вільне пересування.

Як розповіла журналістам кондуктор потяга “Львів-Бахмут”, на новину про нові обмеження люди відреагували по-різному, але більшість – нормально. У зв’язку з новими правилами в їхньому потязі пасажирів стало дещо менше.

Також журналісти звернулися за коментарем до касира залізничного вокзалу у Володимирі. Вона розповіла, що сама отримала вже дві дози щеплення від коронавірусу. Після нововведень, охочих придбати квитки зменшилось приблизно втричі. Є й такі, що дізнавшись про нові обмеження йдуть вакцинуватися, а тоді повертаються за квитками.

Більше про реакцію та думку пасажирів на карантинні обмеження, що стосуються перевезень, дивіться у відеосюжеті.




коментарів: 19
  1. Все ж думаю насправді більшість опитаних відповідали в стилі мужика з не так давно популярного російського ролика в Ютубі “Йолочька мнє нравітся??.. .. Йоолочька мнє нравітся”????!!! )

  2. Опитували напевно на вокзалі лише пасажирів, які і так вже вакциновані. Навіщо висвітлювати явну неправдиву агітацію за вакцинацію.
    Зайдіть в людне місце, наприклад на ринок і запитайте як там відносяться до примусової вакцинації і зрозумієте що все не так як висвітлюють змі.

  3. Чому ні одне ЗМІ не пише, що це пряме порушення конституційних прав громадян? І окрім квитка ніхто не забов’язаний ще щось показувати

  4. Що значить їхали вакцинувалися і повертались, а де мінімум 14 днів після вакцинації? Купували фальшиві і їхали далі не розуміючи що цим вже когось вбили.
    В Україні найбільша смертність після Америки і Росії : а скільки там населення? Тобто Україна — лідер.тільки коли в кожній родині буде свій мішок тоді може щось зрозуміють; а може і ні.

    • Пані Тамара, хочу вас завірити що статистика примусово завишена, з мого оточення в людей помирали близькі (дтп, старість, проблема з організмом) і яке заключення, правильно, ковід. В новинах все як по методичці. Гроші самі себе не відмиють.

      • Пан Микола , на їй мові читаєте інформацію про ковід? А якби читали на 3—4 мовах і порівнювали тоді б мали свої дані. Називається « критичне мислення»
        А чи є зараз абсолютно здорові люди? Чи хворих не жаль? Це аморально зі сторони держави і персонально вас.

  5. Згодна, подивиться,як накручують людей по телебаченню и навіть в Інтернеті, це жах, особливо для вразливих людей. Статистика завищена, це факт. Вакцинація не повинна бути примусовою , а порушення прав людини це безлад и ганьба.

  6. Пряме порушення наших прав і свод згідно Конституції. Може хватить той зомбоящик дивитись. Що хочуть те і вливають в наші вуха. Прокид—аємось і починаємо дружно бути людьми а не телятами запуганими у намордниках.

  7. Народ “хаває” брехливу інфу і тремтить – таких легко контролювати і такими управляти.
    Народ, як сказала лєді зверху, думайте критично, мийте руки, не суньте їх до очей-носа-рота і буде вам щастя.
    А добровільно вакцинованих персонально мені не шкода – це їх, хоч і пришелепкуватий, але власний вибір.

      • То ти з тих, хто думає, шо якшо пальця з носа не виймати, то це підвищує твій IQ? :)
        Тебе обдурили і пожаліли сказати, шо по законам математики на твоє IQ ділити не можна.

        • Ото я і кажу, що щось не гаразд. Вийми палець з носа не завищуй IQ. Краще одягни маску і не пиши “брєд”. ДБ.

          • Не треба так до нього. Воно навєрно хворе.

          • Я ж кажу: ти настільки передбачуваний, шо аж нудно.
            Тобою дуже легко кукловодити, шо я вже декілька разів продемонстрував.
            Скільки IQюшив сьогодні? Різьбу хоть не скрутив чи пальця не зламав, чудо?

  8. Дивись як всі взбодрились! Бачте конституційні права їх порушують. А де в Конституції написано, що ви свідомо маєте заражати їнших людей? Нехтуєте тим, що вимагаєт держава, то якого хріна при перших соплях претися в державну лікарню. Рятуйте, в мене ковід!!! Сидіть собі тихо дома, лікуйтеся дома на здоровя, хочете помирайте і щоб не тратили по лкарнях на вас державних грошей і дефіцитного кисню, а лікарі своїх сил. Я би взагалі прирівняв ігнорування карантинних обмежень до кримінальної статті про завдання шкоди здоров”ю інших.

    • Твою ваву в голові вже більше не заразять, ніж вона є.
      Так шо доживай спокійно

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер