<

Нове гістероскопічне обладнання було закуплене і вже вдало використовується у Володимир-Волинському ТМО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:09 | 7.12.2017 / Володимир /
Перегляди
173
/ Коментарі відсутні

Нове обладання з’явилося у Володимир-Волинському ТМО. Гістероскопічне обладнання було закуплене, встановлене і вже використано у кількох оперативних втручаннях. Необхідне воно і для оглядів.

Вартість нового обладнання – близько 400 тисяч гривень. Закуплений гістероскоп та інструменти до нього за кошти міського бюджету.

“Гістероскоп був закуплений у серпні цього року. До нас прийшло усе обладнання, інструменти, все було підключено і він запрацював. Лапороскопічне обладнання поєднуємо із гістероскопічним. Лапороскопія – це малотравматичні втручання в черевну порожнину і органи малого тазу. Лапороскоп потрібен для малоінвазивних операцій, коли робляться маленькі розрізи і вводяться невеликкі інструменти, якими працюється в  черевній порожнині. Гістероскопія – це малоінвазивній метод обстеження і лікування жіночих захворювань за допомогою гістероскопа. Він вже був двічі і вдало використаний. У лікарні є спеціалісти, які вміють працювати на такому обладанні”, – розповіла Катерина Нехай, лікар акушер-гінеколог Володимр-Волинського ТМО.

Гістероскопія – це процедура, яка вважається максимально безпечною для здоров’я жінки. Проводять таке втручання із використанням спеціального медичного інструменту – гістероскопа. Це тонка трубка, оснащена оптичним волокном. Таку трубку використовують для отримання збільшеного зображення матки всередині. Крім якісної діагностики методом гістероскопії виробляються деякі оперативні втручання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер