<

Нідерланди інвестують у «Володимир-Волинську птахофабрику»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:32 | 20.08.2017 / Володимир /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Голландський інвестиційний фонд Safedam став акціонером ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика», придбавши 23,76% акцій підприємства, що входить до трійки лідерів птахівничої галузі країни з часткою 6% внутрішнього ринку і оборотом 1,6 млрд. грн. (прогноз на 2017 рік).

Прозорі бізнес-процеси, перспективи розвитку, високі стандарти виробництва і якість продукції «Володимир-Волинської птахофабрики» оцінили в Європі. Як підсумок, угоду з приватним інвестиційним фондом Safedam, можливість якого стати інвестором компанії почали обговорювати ще два роки тому, закрито.

Як зазначив голова наглядової ради і акціонер птахофабрики, засновник і CEO OPENMIND Олексій Коваленко, співпраця компанії з представниками великого бізнесу Нідерландів розпочалася вже давно. «З Голландією птахофабрику багато що пов’язує. В першу чергу, орієнтація на високі стандарти цієї країни при плануванні розвитку. Придбання обладнання голландської компанії Stork – світового лідера з виробництва обладнання для переробки та упаковки харчових продуктів. Також ми плануємо закуповувати голландських курчат, з яких і виростимо нашу курочку. Крім того, ця угода дозволить нам використовувати різні фінансові інструменти, що здешевлюють кошти, які ми залучаємо. Наша птахофабрика стає україно-голландським підприємством».

Залучення серйозного іноземного інвестора – логічний крок у розвитку компанії. Мета угоди з Safedam – надати більш потужний імпульс розвитку нового напряму у виробництві курячого м’яса – справжньої курочки, вирощеної без добавок і хімії. На ринку України з’явиться принципово новий продукт, який створюється не тільки за допомогою сучасних європейських технологій, а й з урахуванням європейських цінностей у питаннях якості життя і здорового харчування.

Птахофабрика вже розпочала реалізацію масштабного інвестиційного плану з модернізації виробництва з бюджетом понад 25 млн. євро, а поява нового інвестора дозволить прискорити цей процес. Для запуску нового бренду залучено провідне українське  агентство Fedoriv.

Угода з Safedam була завершена у період, коли Олексій Коваленко перебував у США, де вивчав технології виробництва здорового курячого м’яса та тренди здорового харчування на ринку цієї країни. Крім цього, главу OPENMIND цікавили тенденції ринку крафтового пива США, оскільки цей напрямок є ще одним чинним ключовим бізнесом групи компаній, яку він очолює. Відразу після повернення з США Олексій Коваленко взяв участь в обговоренні проекту з командою Fedoriv в Києві.




один коментар
  1. Може це і хороша думка покращити якість курчатини, але якщо і далі буде таке брудне час від часу повітря у місті, то не знаю чи він свої інвестиції вийме, бо молитви матерів про своїх діток які хворіють на дихальні шляхи дарма не підуть у світ .А це в нашому Володимирі не новина, тут дуже гостро стоїть те питання, першіння в горлі, кашель навіть у дорослих затяжний, який не проходе, переповнені лікарні, сльози, крапельниці …. Так що, якщо щось зроблять в сторону покращення не тільки ситуації у своїх кишенях, а стане менше тої їдкої хіміїбуде у нашому повітрі, то тоді ласкаво просимо, а якщо навпаки то будуть палатки з мамами і дітьми під вашими вікнами.!!! Народ вже мовчати не буде.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця