<

“Ні ремонту аварійних дахів багатоповерхівок, ні нового медичного обладнання не буде, якщо місто фінансуватиме профтехосвіту”, – Петро Саганюк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:25 | 12.03.2016 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк спеціально для “БУГу” прокоментував ситуацію, яка склалася у місті в зв’язку з відсутністю державної субвенції на утримання профтехучилища. Через безвідповідальне ставлення до своєї роботи керівної верхівки держави, покараними в черговий раз пересічні громадяни. У даному конкретному випадку – працівники та студенти закладів профтехосвіти. Окрім, того – страждатиме міський бюджет, з якого депутатам доведеться дістати кошти для зарплат та стипендій ВПУ, замість витратити кошти на капітальний ремонт чи закупівлю медичного обладнання.

“Кошти, які в даний час є на вільному залишку у міському бюджеті ми планували витрати на капітальний ремонт дахів будинків по вулиці Данила Галицького, Сагайдачного та Ковельській. Окрім того, планувалося стовідсотково завершити заміну вікон на енергозберігаючі у всіх школах міста. У навчально-виховному комплексі-ліцеї №3 потрібен капітальний ремонт даху. Все це буде відкладено в разі, якщо місто фінансуватиме місцеве ВПУ”, – розповів мер.

Кошти, які місто отримало в ході децентралізації, можна було б витрачати на покращення інфраструктури. Але правова колізія, яка виникла через ігнорування Президентом України правок до бюджету 2016-го року в частині видатків на профтехосвтіу, закриває для усіх міст обласного значення такі можливості.

“Необхідно, звісно, проводити реформу, але з детальним аналізом та виваженою фінансовою аналітикою. Можливо, для Волині і не потрібно 20-ть професійно-технічних закладів. А загальну освіту, яку учні протягом 2-х років здобувають в училищах чи ліцеях, вони б могли отримувати і в школах, а у ВПУ – лише спеціальну. Так скоротилися б видатки на утримання педагогічного персоналу та матеріальну базу. Проте, це необхідно дослідити та робити поступово”, – зазначив Петро Саганюк.

Міський голова вважає, що при передачі на утримання міських бюджетів профтехосвітніх закладів, треба було б передавати і їхню матеріальну базу. “А інакше держава через певний час вирішить продати приміщення володимир-волинського училища, яка знаходиться в центрі міста – і громада нічого із цього не матиме. Ми вже таке переживали при розформуванні танкового полку”, – зауважив міський голова.

Ще одним важливим моментом є те, що 70% студентів училища не є мешканцями міста – вони взагалі з різних регіонів. Тому, логічно, у керівництва Володимира-Волинського виникає питання: чому міський бюджет має фінансувати ці видатки?

“Сподіваюся на те, що Президент найближчим часом підпише зміни до держбюджету і міський бюджет не відчує ніяких втрат”, – підсумував Петро Саганюк.

12-го березня 1,5 мільйона гривень обласної субвенції вже надійшли на рахунки Держказначейства. Отже, зарплати та стипендії працівники та учні ВПУ отримають найпізніше у понеділок – 14-го березня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер