<

“Нема людини, не потрібно шукати,” – матір зниклого воїна у Володимир-Волинському виступила проти визнання сина мертвим

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:34 | 15.09.2017 / Володимир /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У Володимир-Волинському міському суді розпочали розгляд проваджень по визнанню безвісти зниклих військовослужбовців померлими.

Першу таку справу мали розглянути 13-го вересня, однак суд не відбувся. Зокрема це провадження буде визнавати померлим зниклого нововолинського кулеметника 51-ої бригади Сергія Жука.  Друге судове провадження стосувалося визнання померлим бійця 51 бригади Павла Богайчука, який зник під Іловайськом, засідання суду відбулося 14-го вересня.

“Їм би визнати “померлим” і не шукати… ( про військову частину – ред.). Нема людини і нема проблем… Мені виплата не потрібна. Хай шукають мого сина. Я здала ДНК і жодного збігу, жодного… А зараз ніби вже є свідки, які бачили як його поранили… Тіло не може просто зникнути,” – розповіла перед судовим засіданням Валентина Богайчук, матір військовослужбовця.

Судове засідання було недовготривалим. Усі матеріали справи вивчили за півгодини. Представник заявника на початку вибачилася перед мамою Павла Богайчука. Зазначила, що військова частина повинна впорядкувати облік бійців.

При вивченні матеріалів справи суддя Олександр Лященко помітив неточність у документах, які надала військова частина.

У двох документах, які б мали довести загибель бійця, не збігаються місце і час його нібито смерті. Так, наводяться дати 28 і 29 серпня 2014-го року. Мама зниклого безвісти зазначила, що 28-го серпня о 19:30 розмовляла із сином по телефону.

“Серед тіл загиблих мого сина не знайшли. Перевірили і по аналізу ДНК. Оскільки зараз іде війна, і ми не знаємо скільки хлопців знаходиться у полоні, то не можна визнавати мого сина померлим,” – сказала мама бійця.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер