<

“Не відпускати і допомогти депутату,” – рішення депутатського корпусу Володимир-Волинської міськради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:44 | 12.10.2017 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На черговій 20-й сесії депутатів Володимир-Волинської міської ради, 12-го жовтня, розглянули заяву про складання мандата Андрія Хілінського.

Нагадаємо, що близько місяця тому, Андрій Хілінський повідомив, що за станом здоров’я не може далі продовжувати роботу в міській раді. Відповідно до чинного законодавства, заява розглядається на сесії та голосується колегами депутатами. Відразу ж зазначимо, що Хілінський був відсутній на сесії та попередньо повідомив, що через стан здоров’я.

Відразу ж, Сергій Коба виступив із заявою, що на Андрія Хілінського, ймовірно так само як і на нього, чинили тиск вище партійне керівництво ВО “Свобода”. Коба зазначив, що Хілінський отримав ускладнення із здоров’ям набагато раніше – під час проходження військової служби в зоні АТО. А також, депутати повинні підтримати колегу та допомогти йому, а не схвалити заяву і залишити.

В залі була присутня очільниця міського осередку партії “Свободи” Ганна Фурман, яка заперечила всі слова свого попередника та екс-очільника партійного осередку.

Словесну перепалку припинили інші депутати та наголосили, аби свої партійні чвари вирішували поза сесійною залою.

Олег Тимосевич виступив із промовою, в котрій зазначив, що депутати зазнають багато утисків в стінах міської ради і для прикладу розповів про розподіл по депутатських профільних комісіях. До речі, на розгляд сесії одним із питань винесли зміни до Положення про депутатські комісії, а саме, що кожен депутат може сам вибирати в якій комісії має бажання працювати. Однак депутатська більшість не зібралася і проект залишився лише на папері.

Долю депутатського мандату Хілінського визначило також голосування і тут більшість також не зібралася. Юридично Андрій Хілінський, до наступної сесії залишається депутатом Володимир-Волинської міської ради.

Після голосування ремарку вніс нашокраєвець Руслан Мороз, котрий наголосив що депутату все ж необхідно виділити фінансову допомогу на реабілітацію та покращення стану здоров’я. Цю пропозицію підтримав і міський голова Петро Саганюк і відразу ж дав розпорядження вивчити питання.

Додамо, що це вже 2-га заява серед депутатів 7-го скликання на скландання наданих повноважень. Близько місяця тому, на сесії було проголосовано за вихід зі складу депутатського корпусу Олега Ковальчука, фракція ” Батьківщина”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер