<

Не можуть вирішити, хто був за кермом: судили чоловіка, який залишив місце ДТП у Володимирі на вулиці Княгині Ольги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:11 | 23.02.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
1521
/ Коментарі відсутні

21-го лютого у Володимирі відбулося судове засідання по адміністративній справі щодо водія Renault, який в’їхав у припаркований Mercedes та втік з місця пригоди. За словами свідків зі сторони потерпілого, за кермом під час аварії був нетверезий Андрій Гержов, а свідки зі сторони правопорушника переконували, що – тверезий друг правопорушника.

Нагадаємо, 11-го грудня у Володимирі трапилася ДТП на вулиці Княгині Ольги за участю таксиста, який, за словами поліції та свідків, керував транспортним засобом «Renault» напідпитку та в’їхав у Mercedes.

Особа, яка притягується до адміністративної відповідальності, визнавала провину, однак через деякий час змінила свою позицію.

Під час судового засідання водій Рено повідомив, що не втікав з місця аварії, а разом з пасажирами авто стукав у ворота власника Мерседеса. Проте ніхто не відгукнувся, бо була 5-та ранку.

Нагадаємо, на п’яного водія, який втік з місця ДТП у Володимирі, склали три адмінпротоколи

  1. Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху (ст.124 КУпАП) ;
  2. Залишення водієм транспортного засобу під час ДТП (ст.122-4 КУпАП);
  3. Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння (ст.130 КУпАП).

Дочка потерпілого Сергія М. Тетяна переконувала, що спочатку, коли правопорушник з учасниками ДТП повернулися на місце події, вони хотіли домовитися про відшкодування збитків на пошкоджене авто без поліції. Разом з Гержовим, який запевняв, що саме він того ранку був за кермом своєї автівки, вони дізналися в автосервісі, що сума збитків Мерседесу обійдеться приблизно у дві тисячі доларів.

Правопорушника сума не задовільнила, проте він пообіцяв виплатити її згодом.

“Ми погодилися, що Андрій буде виплачувати її частинами, проте нам був потрібен якийсь завдаток відразу, не вірити ж на слово. Проте він не залишив ніяких грошей і ми вирішили викликати поліцію для оформлення ДТП”, – розповіла Тетяна.

Коли приїхали поліцейські, Андрій став заперечувати, що він в ту ніч був за кермом. Замість нього водієм представився його друг Володимир.

Четверо свідків у суді підтвердили цю інформацію, проте дочка потерпілого та її чоловік це заперечували. За їх словами, правопорушник змінив свою “роль”, коли приїхала поліція.

Гержов, у свою чергу, запевняв суддю, що говорив того дня так, адже всі знають, що це його машина і уточнювати, хто був за кермом, комусь іншому, окрім поліції, не бачив сенсу.

11-го грудня працівники поліції встановили, що кермувальник перебував з явними ознаками алкогольного сп’яніння, однак алкотест здавати відмовився, адже переконував, що за кермом був не він.

Вирішення справи суд відклав на 25-те лютого. Подали клопотання щодо працівників поліції, щоб вони пояснили, як відбувалася процедура складання протоколу на ДТП. Адже у правопорушника та його адвокатеси є підозра на неправомірність його оформлення.

Нагадаємо, схожа ситуація була і з п’яною водійкою БМВ, яка на швидкості знесла дорожній знак та протаранила декілька припаркованих автомобілів. Дівчина в суді намагалася перекласти провину на матір, і стверджувала, що не вона була за кермом під час ДТП. Проте суд, все ж визнав її винною і призначив покарання у вигляді 17 тисяч гривень штрафу та позбавлення «водійських прав».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер