<

«Не буду піднімати прапорець одного чи іншого міста» – Ігор Гузь про укрупнення районів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:39 | 23.09.2019 / Володимир, Нововолинськ / , /
Перегляди
1
/ коментарів 5

У рамках адміністративної реформи замість 16-ти районів на Волині планують залишити всього три-чотири. Таке укрупнення необхідне, адже ресурс районних адміністрацій і рад вичерпаний через реформу децентралізації.

Про це розповів Ігор Гузь під час пресконференції для ЗМІ у Володимирі-Волинському.

За словами нардепа, ведеться дискусія про те, чи буде три, чи чотири райони.

Що стосується регіону Прибужжя, то спостерігається палка дискусія між містами Володимир-Волинський та Нововолинськ про те, хто стане центром району. Як зазначив він, за його інформацією, центр нового району планується зробити у Володимирі.

“Два роки тому була палка дискусія про госпітальні округи. Є різні сторони. Догодити усім дуже важко. Знаю, що планується в Кабміні, що центр буде у Володимирі-Волинському. Я чув позиції обох, не буду піднімати прапорець одного чи іншого міста.

Питання не в кількості населення, а в цілому географічно і досяжності всіх майбутніх жителів повіту до центру. Може бути така історія, що Турійськ може бути приєднаний до цього повіту, бо територія Ковельського повіту буде дуже велика. Треба збалансувати це. Будуть дискусії”, – розповів нардеп.

Також, поділився парламентар, скоріше за все, будуть скасовані районні ради. Не передбачається, що буде повітова рада.

“Буде місто і громада, обласна рада. Це логічно”.

“В повітах працюватимуть представники президента – префекти. Вони не матимуть багато повноважень. Їхнє завдання – зробити так, аби все було згідно законодавства. Я це підтримую”, – сказав Гузь.

Громади, які за кілька років не стали самодостатніми, можуть бути об’єднані з більш самодостатніми. Існують думки, зазначив Гузь, що треба дати можливість містам розвиватися, тобто приєднувати громади.

Депутат назвав громади округу, яких може спіткати така доля: Литовезька, Поромівська, Зарічанська та Вишнівська.

“Треба зважати на думку людей і дивитися. Вишнівська громада прекрасна і самодостатня. Це проблема, що три кілометри відстань. Але це не значить, що громаду треба зарізати, щоб приєднати до Любомльської громади”, – резюмував Гузь




коментарів: 5
  1. Нічого страшного, що центр майбутнього повіту буде у Володимирі! Нововолинськ все одно залишиться столицею найвищих комунальних тарифів для людей! Нововолинці сподіваються, що ціни на воду будуть підвищені для них в два рази з 01.01.2020 року.

  2. Дивні і дикі істоти засіли в Нововолинській міській раді. Без спротиву віддати базові прокуратуру, СБУ, поліцію, Пенсійний фонд… у Володимир та іваничі, а потім верещати і виплакувати собі Нововолинський повіт!..
    Не бачити нам цього, як своїх вух. Міський голова, як вбачається, таким чином хотів уникнути відповідальності за беззаконня та протиправні свої дії.

    • То все мєлочь, друже мій, у порівнянні з комунальним безпрєдєлом у Новіку!

  3. Так він хотів бути і багатим і щасливим, і нічого не робити, протягом понад двадцяти років у місті, мабуть, щоб не нести відповідальність, ні за що, і як завжди бути першим! Але ця першість тільки на словах, як показав час. Не вийде. Щоб бути першим, то треба бути першим у всьому, треба першим робити і першим відповідати, у разі чого, за свої дії чи бездіяльність! А бездіяльності тут, хоч греблю гати…
    А це точно не Сапожніков!!!

  4. Я-за Володимир! Древнє, історичне місто повинно відродитись і розвиватись! Не патріотично? Можливо, але це результат роботи нововолинської(беззмінної) влади і”насєлєнія”. Квіточка на тортик…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця