<

У Сусвалі знову конфлікт через церкву: шарпанина у дворі храму

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:11 | 28.07.2019 / Володимир / , /
Перегляди
22
/ коментарів 5

Зранку 28-го липня у селі Сусваль Володимир-Волинського району під церквою зібралися прихильники ПЦУ. У церкві в цей час проводилася служба священиком УПЦ Богданом Гнатюком.

Як розповіли журналістам БУГУ прихильники ПЦУ, церква за рішенням громади села, є укранською, проте до цього часу їм не віддають від неї ключі.

Приблизно до десятої години люди під храмом чекали завершення служби, проте виявили, що службу затягують.

Невдовзі до храму почали з’їжджатися люди в підтримку УПЦ.

Приїхало близько 20-ти хлопців спортивної статури. На запитання звідки, зазначили, що з Ковеля. Також сказали, що приїхали підтримати свою церкву.

Під церквою почалися палкі дискусії і шарпанина. Проте конфлікт сторонам за сприяння поліції вдалося врегулювати.

Невдовзі на порозі церкви з’явився священик УПЦ Олексій Шаран, який прокоментував БУГу, що громадою храму (УПЦ) був поданий позов до суду і ведеться судова справа, тому прихильники ПЦУ не мають права забирати церкву. Більше у відео

Зазначимо, що у селі конфлікт навколо церкви точиться ще з лютого цього року.




коментарів: 5
  1. Кацапська секта отримала новий наказ і фінансову підтримку з Кремля ,всіма способами перешкоджати становленню Украінськоі Церкви ,а народ ще й підігрує цим біснуватим гундяівським попам ,забуваючи ,що вони осв’ячують зброю ,якою вбивають наших воінів і всіма способами готові підтримати руський мир .Самі страшні вороги держави -це внутрішні гниди ,яких ще багато на нашій землі .

  2. Коли один чоловік був ще дитиною, бабуся завжди казала йому: «Онучок, ось виростеш ти великий, і коли стане тобі на душі погано, – ти йди до храму Божого: щиро помолися Господеві і тобі завжди там легше буде».
    Виріс чоловік. І стало йому жити якось зовсім нестерпно. Згадав він пораду бабусі і пішов до храму.
    І коли ось увійшов туди та знайшов для себе зручне місце, то тут до нього підходить хтось і злостиво шипить: «Не так руки тримаєш!» Друга особа підбігає і сердито зауважує: «Не там стоїш!» Третя бурчить: «Не так одягнений!» Ззаду обсмикують: «Неправильно хрестишся!» А тут підійшла ще одна жіночка і каже йому :

    – Ви б вийшли з храму, купили собі книжку про те, як себе тут вести треба, потім би і заходили.

    Вийшов чоловік з храму, сів на лавку, що стояла неподалік, і гірко заплакав.

    І раптом чує він голос:

    – Що ти, дитино Моя, плачеш?

    Підняв чоловік своє заплакане обличчя і побачив… Христа й скаржиться:

    – Господи! Мене в храм не пускають!

    Обняв його Ісус:- Не плач. Вони й Мене давно туди не пускають.))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  3. Бог є любов, але за політичною гризнею ми його втрачаємо. Та й в церкву почали багато ходити не від потреби, а через горделивий патріотизм. І нема в більшості прихожан ніякого розуміння речей які відбуваються на служінні: всі хрестяться – ну і я собі перехрещусь…якось так

  4. От кацапьо, ні одна людина не говорить російською не кривить свого язика по то не природньо . а перейти на свою рідну мову то гріх . Великий гріх має отець , що дурить людей. БОже, змилуйся на українською громадую, і обєднай всіх людей села в єдину Православну віру. А тим тітушкам треба було історію вчити в школі що таке Київська Русь . От масква тримає людей в обмані і дурості.

  5. Чесно кажучи, дивлячись на це все , не можеш зрозуміти як люди можуть роповідати про мир, злагоду, любов, коли ти є наставником в церкві….І робиш такі справи що навіть подумати не можна, як тобі люди потім можуть повірити…А тому хто за цим всім стоїть, потрібно задуматись над своїм життя, та своїми рідними, а не опікуватись тітушками…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер