<

Навчання у Володимирі-Волинському: підірвали котельну, гасили пожежу та евакуювали поранених. Фоторепортаж

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:31 | 30.10.2018 / Володимир /
Перегляди
0
/ 1 коментар

30-го жовтня у Володимирі-Волинському провели навчання, на яких змоделювали екстрену ситуацію на одній з котелень міста. За сценарієм навчань відпрацьовували дії усіх рятувальних служб у випадку вибуху, пожежі на котельні.

Для навчань обрали котельню на вулиці Академіка Глушкова.

“Черговий котельні зараз отримає ввідну про надзвичайну ситуацію, яка сталася. Ми пропрацюємо моменти щодо ліквідації цієї надзвичайної ситуації та моменти щодо роботи всіх служб.

Черговий приймайте ввідну: у місті Володимирі-Волинському на вулиці Академіка Глушкова 30-го жовтня о 10:00  відбувається вибух в приміщенні котельні з подальшим горінням. Внаслідок вибуху постраждала одна людина з обслуговуючого персоналу, частково пошкоджено обладнання”, – розпочав навчання перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

Далі на котельні зімітували згадану ситуацію. Один з працівників котельні зайняв місце, ніби він отримав травми. Ще одна працівниця побігла “закривати” вентелі постачання газу та викликати надзвичайними. Першими на місце навчань прибула працівники “швидкої”, за нею відразу пожежники. Рятівники, одягнувши захисні маски, кисневі балони, зайшли в приміщення “загасити пожежу” та “евакуювати потерпілого”. Медики надали першу медичну допомогу та в супроводі поліції його “госпіталізували”.

Через 15 хвилин після початку навчання всі служби прозвітували та були підведені підсумки.

Тепловики повідомили, що в разі виникнення такої ситуації відновити роботу котельні зможуть залежно від погодних умов. При теплішій погоді чи незначних морозах котельня зможе розпочати роботу упродовж дня. При сильних морозах впродовж 3-х годин оцінюється повністю ситуація і тоді виясняють, чи потрібно спускати воду із житлових будинків. Якщо не пошкоджений газопровід, то відновлюють роботу і запускають резервні котли. В гіршому випадку залучають ЖЕК і КЕЧ, щоб спускати воду з мереж. При максимальному пошкодженні тепловики можуть ввести в експлуатацію один котел упродовж 3-4 годин, а на іншій частині проводити ремонтні роботи.

“Злагоджено спрацювали всі служби. Зрозуміло, що всі служби знали про навчання. Ми декілька разів в рік пропрацьовуємо можливість настання таких ситуацій. Проблемним в цьому районі є відсутність гідранта і нашим водоканалом проговорюється можливість його встановлення”, – підвів підсумки Ярослав Матвійчук.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер