<

Навчання під час пандемії: як у школі №5 Володимира-Волинського організували навчання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:41 | 17.12.2020 / Володимир / , , /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

Навчальний процес в умовах пандемії – тема актуальна та часто обговорюється. Від неї та звичного вже сьогодні словосполучення «дистанційне навчання» в деяких батьків сіпається око, проте, як би важко не було батькам, вчителям та самим учням, чадо потрібно вчити. В умовах поширення ковіду всім доводиться прикладати більше зусиль, адже процес навчання повинен бути неперервним, а також безпечним.

15-го грудня кореспонденти БУГу завітали до школи №5 Володимира-Волинського, щоб дізнатися, як навчальний заклад працює в умовах пандемії.

«Керівники класів всіма силами працюють над створенням умов навчання, в яких діти не відчувають, що є пандемія.» – В один голос повідомляють директорка Ірина Костюк та вчительки 3-го та 7-го класів Наталія Бабік і Таїсія Матишейко. Всіх карантинних умов в школі дотримуються, але на моральний чи емоційний стан дітей це не повинно впливати.

Через відсутність хворих на COVID-19 учнів і вчителів, 5-та школа продовжує свою роботу в звичайному режимі. Проте з посиленими протиепідемічними заходами.

Усі учні, крім початківців, пересуваються по коридорах у масках. На кожному поверсі можна зустріти антисептичий розчин в підставках.

У їдальні столи дезінфікуються після кожного прийому їжі. Відвідувачі сідають не за будь-який вільний стіл, а через один, щоб зберігати безпечну дистанцію. Перед початком обіду чи перекусу, діти мають можливість скористатися рукомийниками.

«Після кожного уроку клас провітрюється протягом 10-ти хвилин», – розповідає вчителька 7-В класу, Таїсія Матишейко.

«Кожен учень середніх та старших класів повинен мати при собі захисну маску, проте якщо дитина забула її вдома, ми дамо їй нову.

Батьківські збори проводяться тепер в онлайн режимі. Більше того – ми постійно з ними на телефонному зв’язку.»

Як розповіла директорка Ірина Костюк, перед педагогами підняли питання, чи зручно проводити навчання в очній формі чи краще все-таки, враховуючи ситуацію з коронавірусом, перейти на дистанційну.

Педагоги відповіли, що живий контакт вчителя й учня важливий і необхідний, відеозв’язок не в силах його замінити. Також в дистанційному навчанні виникає проблема з кількістю домашнього завдання, яке учень повинен зробити. На самоопрацювання йому дається частина класної роботи, яку не встигають виконати за час відеоконференції, яка триває менше, ніж звичайний урок. Таким чином навантаження набагато більше. Вчитель не в змозі контролювати всіх, як при живій комунікації.

Тому чудово, що навчальний процес у школах відновили. Спочатку було важко пристосуватися до нових правил безпеки, коли батьків в школи не пускали, проте всі зрозуміли для чого це робиться.

Ірина Костюк зауважує, що міська влада підтримує їх коштами на придбання всіх необхідних дезінфікуючих засобів на багато тижнів вперед.

Отже, постанова Головного лікаря № 50  «Про затвердження протиепідемічник заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби» дотримується повноцінно.

«В майбутньому, при необхідності, школа без проблем зможе повернутися до навчання у відеорежимі. Вчителі навчені й готові до застосування сучасних технологій, тим більше, це буде не перший раз.»

Є окремі випадки, в яких не всі мають необхідну техніку, проте вони поодинокі, говорить пані Ірина. Тим більше, запевняє директорка, це не єдиний спосіб зв’язку. Діти або батьки можуть також цікавитися завданнями по телефону, у разі відсутності інтернету. Головне – бажання вчитися, воно є рушійним.

Щодо свят, то тут для діток не дуже добра новина: цьогоріч хороводи біля ялинки не проводитимуться. Проте святий Миколай та дід Мороз завітають у кожен клас і всім особисто вручать подарунки.

«Діти ні в якому разі не повинні відчувати себе обмеженими ні за яких обставин і пандемій. Позитивні емоції і прихід свята повинні відчути всі». – Запевняє Ірина Костюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа