<

Науковці зібралися у Володимирі-Волинському на Міжнародну історико-краєзнавчу конференцію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:00 | 23.10.2015 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

54-та Міжнародна наукова історико-краєзнавча конференція, присвячена 1000-річчю пам’яті київського князя Володимира Великого та 860-й річниці початку будівництва Успенського собороу зібрала істориків з України та Польщі у Володимирі-Волинському.

Конференція “Минуле і сучасне Волині та Полісся. Місто Володимир-Волинський та Побужжя у світовій та українській історії. Успенський собор в історії міста Володимира-Волинського та України” проводиться вже з 1988-го року.

“На сьогодні тематика дуже актуальна, оскільки Росія усіма силами намагається довести світовій спільноті те, що князь Володимир Великий – народився на їхній території та правив не в Київській Русі, а “на Русі”, тобто Московії”, – зазначив у своєму виступі міський голова Петро Саганюк.

Окрім того, велична пам’ятка князівських часів – Успенський собор – одна із головних святинь нашої держави – знаходиться на території міста. На конференції по даному питанню виступала Валентина Петрович, кандидат історичних наук Східноєвропейського національного університет імені Лесі Українки.

Тематика історичних доповідей – дуже різнобічна. Від історії фрмування теритрорії України Руси, функціонування її торгових шляхів, історії відбудови Успенського собору та складу населення Володимира-Волинського до особистих моментів життя Володимира Великого та історичних назв міста у різні часи.

В рамках конференції відбулася презентація книги Юрія Диби“Батьківщина Святого Володимира. Волинська земля у подіях Х століття”.

Доповіді, дискусії, секційні засідання тривали до 18.00 23-го жовтня та, зі слів учасників, дали поштовх до нових історичних досліджень.

IMG_0125
IMG_0118




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер