<

Національна капела бандуристів України дала концерт у Володимир-Волинському районному будинку культури

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:10 | 27.11.2015 / Володимир /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Візитівка нашої держави, знана у всьому світі, з 95-річною історією – Капела бандуристів України виступила у Володимирі-Володимирі-Волинському. Народні музичні інструменти, національні костюми, чаруючі голоси солістів та хору подарували свято жителям древнього міста. І хоча вартість квитків сягала лише від 30-ти до 60-ти гривень – зал був напівпорожній. Однак, ті хто завітав на концерт – не пошкодували. Усі твори, виконані музикантами, сприймалися із вигуками “браво”. Родзинкою концерту стало звучання  унікальної старосвітської бандури.

Виконавці, не зважаючи на те, що приїзд у Володимир-Волинській ніякого заробітку не приніс, викладалися на 100%. Репертуар, складений роками та зіграний на багатьох світових сценах примушував присутніх у залі то плакати, то пританцьовувати на своїх місцях.

Капела створена у 1918-му році бандуристом із Харківщини Василем Ємцем. У 1951-му році – отримала звання заслуженої, а у 1983-му – стала лауреатом Державної премії України імені Тараса Шевченка.

Капела має свою неповторну творчу особливість – усі артисти співають та одночасно грають на бандурах. На сьогодні колективом керує Заслужений діяч мистецтв України Юрій Курач.

Концертний репертуар капели постійно розширюється, з’являються нові програми: колядки та щедрівки, стрілецькі, повстанські, рекрутські, чумацькі пісні в обробках українських композиторів. До виконавства  включається і релігійна музика, зразки старовинної духовної спадщини та стилів a capella.

Основою ж репертуару були і залишаються українські народні пісні, оркестровки яких нині успішно здійснюють диригенти капели. Хоровий спів у супроводі ніжного сріблястого тембру бандур, театралізація кожної пісні, створюють незабутнє враження, торкаються найпотаємніших куточків людської душі.

З великим успіхом капела гастролює у таких країнах як Болгарія, Польща, Німеччина, Канада, Японія, Франція, Іспанія, Угорщина та ряду інших. Шкода, що жителі Володимира-Волинського не оцінили приїзд видатних артистів до свого міста. директор Районного будинку культури Людмила Оцалюк каже, що навіть вибачалася за таку скромну присутність містян перед київськими гостями.

IMG_9826
IMG_9825
IMG_9813
IMG_9810
IMG_9806
IMG_9797
IMG_9796 - копия




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця