<

Нардеп Гузь з робочим візитом відвідав Республіку Польща

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:43 | 20.11.2014 / Іваничі, Володимир, Любомль, Нововолинськ / , , , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Депутат Верховної ради разом з членами своєї команди відвідав Люблін та Варшаву.

Зараз як ніколи Україна потребує міжнародної підтримки, тому в своїй депутатській діяльності Ігор Гузь буде приділяти особливу увагу налагодженню співпраці з європейськими політиками, євроінтеграції України та вступу країни в НАТО. Крім того, Гузь був обраний Народним депутатом від округу, який безпосередньо межує з Польщею. Велику кількість виборців хвилює питання безвізового перетину кордону та збільшення кількості пунктів пропуску через українсько-польський кордон.

Ігор Гузь вважає, що мешканці прикордонних Володимир-Волинського, Любомльського, Іваничівського та Шацького районів, які проживають там понад п’ять років, повинні отримати право на безвізовий перетин кордону з Європейським Союзом. Вирішення цього питання Гузь ставить як один з пріоритетів своєї депутатської діяльності.

Всього під час свого візиту Народний депутат провів 16 зустрічей з польськими політиками, громадськими діячами, керівниками освітніх програм та представниками української діаспори. Серед них: відомий польський політик Павел Коваль, депутат Сейму Міхал Щерба, голова Об’єднання українців у Польщі Петро Тима, директор Центру східних досліджень Варшавського університету Ян Малицький, колишній керівник польської митниці Збігнев Буяк та інші. Окрім питання безвізового перетину кордону і нових пунктів перетину кордону, за час поїздки було напрацьовано ряд інших питань, по яких депутат буде далі спільно працювати з польською стороною.

Окрім іншого, була обговорена можливість відкриття стипендіальної програми для дітей героїв загиблих на Майдані і під час АТО, їх літнього відпочинку в Польщі. Як депутат Ігор Гузь хоче зайнятися реформуванням волинської митниці. Разом із Збігневом Буяком Народний депутат збирається розробити програму по її реформуванню. Він вважає, що в цьому питанні буде корисний досвід Польщі. Найближчим часом Ігор Гузь з цього проблемного питання збирається також зустрітися з керівником митної служби Польщі Яцеком Капіцею.

В цілому за 3 дні зустрічей було визначено більше 20 напрямків, по яких Народний депутат збирається працювати разом з польськими партнерами.

Прес-служба народного депутата України Ігоря Гузя




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер