<

Найнижчий на Волині: у Володимирі зросте тариф на вивезення сміття

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:21 | 19.07.2022 / Володимир / , /
Перегляди
731
/ 1 коментар

КП «Полігон» планує збільшити тариф на вивезення та захоронення твердих побутових відходів з 10,5 грн за одну особу до 14,93. Також зросте вартість вивезення рідких побутових відходів. Різницю на час воєнного періоду компенсуватимуть з місцевого бюджету.

Про намір змінити тариф повідомили 14-го липня на сторінці комунального підприємства у фейсбуці.

Попередній перегляд тарифів на підприємстві проводили ще у 2017 році, у 2019 – його корегували за певними статтями.

Полігон планує провести перегляд тарифів шляхом коригування лише окремих складових: на збирання, вивезення та захоронення твердих побутових відходів комунальні підприємства пояснюють здорожчанням паливно-мастильних матеріалів, запчастин, розміру середньої заробітної плати, вартості послуг з водопостачання та водовідведення – зміною системи оподаткування.

Із врахуванням норм накопичення, затверджених рішення виконавчого комітету міської ради №64 від 25.02.2021 року, вартість вивезення та захоронення побутових відходів на 1 мешканця будинку складатиме 14,93 грн. з ПДВ, що на 4,43 грн. або 42,2% більше нині діючої вартості (10,50 грн./мешканця з ПДВ).

На бюджетній комісії, яка засідала минулого тижня, депутати підтримали проєкт рішення щодо програми відшкодування різниці в тарифах на комунальні послуги на 2022-2023 роки, серед яких і КП “Полігон”. Зазначається, що різницю у тарифах буде компенсовано з місцевого бюджету.

Підприємство додає, що пропоновані нові, скориговані тарифи на послуги КП «Полігон» по вивезенню і захороненню твердих побутових відходів – одні з найнижчих у Волинській області та серед багатьох міст України з приблизно однаковою кількістю населення:

  • Місто Нововолинськ. Ціна на вивезення сміття для населення приватного сектору становитиме 20,23 гривні за місяць на одну особу. Для населення багатоквартирних будинків – 17,32 гривні на місяць за одну особу. Збирання та перевезення твердих побутових відходів – 89,76 грн/м3, для всіх споживачів послуг. Захоронення побутових відходів -26,44 грн/м3, для всіх споживачів послуг.
  • Місто Луцьк. Послуга з поводження з побутовими відходами для мешканців багатоквартирних будинків на одну людину в місяць зросла на 1,28 грн (з 26,33 грн до 27,61 грн), а для мешканців індивідуальної забудови на 1,45 грн (з 29,72 до 31,17 грн). Тариф на послугу з поводження з побутовими відходами для бюджетних та інших споживачів із захороненням за 1 метр кубічний зріс на 7,01 грн з 114,48 грн до 121,49 грн.
  • Місто Миргород, Полтавської області (більше 39 тис. населення). Тариф на послуги з поводження з ТПВ: для мешканців багатоповерхівок – 18,55 грн. в місяць за одну особу, для жителів приватного сектору – 21,99 грн в місяць за одну особу
  • Місто Прилуки, Чернігівська область (більше 50 тисяч населення). Тариф на послуги з поводження з ТПВ: для мешканців багатоповерхівок – 22,27 грн. в місяць за одну особу, для жителів приватного сектору – 23,34 грн в місяць за одну особу
  • місто Стрий, Львівська область (більше 50 тисяч населення). Новий тариф на послуги з поводження з побутовими відходами для сіл Стрийської громади становить 16,80 грн з особи в місяць.
  • Місто Рожище. Ціна на вивезення сміття для населення приватного сектору становитиме 26,50 гривні за місяць на одну особу. Для населення багатоквартирних будинків – 26,35 гривні на місяць за одну особу. Бюджетні організації, установи та інші споживачі – 195,5 грн/м3.

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 10 календарних днів з дня публікації даного повідомлення за адресою – м. Володимир, вул. Володимира Великого, 54, або на електронну адресу: poligonvv@gmail.com




один коментар
  1. Для чого пишите про рідкі відходи ,коли ні Водоканал ні Полігон не приймає заявки на вивезення ,їм грошей не потрібно ,бо дорога запривка ,таке виправдання ,а відправляють до приватників ,які деруть як з рідної мами .Ось такі нововведення для громадян ,особливо пенсіонерів .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа