<

Підтримали рішення нагородити відзнакою «За заслуги перед містом» благодійника з Німеччини Карла-Ернста Мюллера у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:32 | 20.12.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
888
/ Коментарі відсутні

20-го грудня на сесії міської ради у Володимирі депутати підтримали рішення нагородити голову благодійної асоціації «Партнерство заради України» Карла-Ернста Мюллера з Німеччини.

Карл-Ернст Мюллер здійснив 45 поїздок до України, привозячи щоразу благодійну допомогу для лікарні, шкіл громади, а також для малозабезпечених жителів. 

Завдяки йому були облаштовані пункти проживання ВПО, придбано два автомобілі для потреб громади, а також генератори. З його допомогою було організовано партнерство з німецьким містом Цвікау, яке триває уже близько 10 років.

Біографія волонтера:

Карл-Ернст Мюллер народився 12-го лютого 1947 року в Глаубіці (Саксонія) в родині протестантського пастора. Освіта: вища, енергетик, будівництво електростанцій. Працював на будівництві електростанцій, пізніше інженером-енергетиком у фармацевтичній промисловості.

З 1990-2005 р. – керівник служби громадського порядку в місті Цвікау. З 2005 року на пенсії. Був депутатом міської ради м. Цвікау протягом 2-х скликань з 2009 по 2019 роки.

Перший візит в Україну пан Мюллер здійснив у 2005 році, коли знайшов захоронення у селі Ласків свого загиблого у ІІ Світовій війні дядька. Після того періодично приїздив з допомогою для громади. За його сприяння в школі с. Ласків були повністю замінені вікна та система опалення, встановлений дитячий майданчик.

В приміщенні сільської ради були облаштовані ФАП та бібліотека, закуплений проектор. В клубі селі Вощатин був зроблений ремонт, замінені вікна, і також закуплений проектор.

За його ініціативи і клопотання, у 2013 році, було започатковане партнерство між містами Володимир та Цвікау. З 2005 року пан Мюллер здійснив пів сотні поїздок до Володимир-Волинської громади, та ніколи не приїжджає з порожніми руками. У 2013 році, у Цвікау, Карл-Ернст Мюллер створив ГО «Партнерство для України», яка вже майже 10 років займається благодійною допомогою для України.

За час повномасштабної війни росії проти України пан Мюллер здійснив п’ять подорожей в Україну. З його допомогою були облаштовані місця проживання вимушених переселенців, а саме закуплено побутову техніку (холодильники, мікрохвильові печі, праски), продуктові набори, ігри для облаштування дитячих кімнат. Карл-Ернст Мюллер багато допомагає також фінансово, коштами на закупівлю автомобілів для ЗСУ та для потреб вимушених переселенців. Серед допомоги, яку привозив благодійник є також медикаменти, теплий одяг, засоби гігієни, рації для військових, генератори, захисне взуття для військових, подарунки для дітей-переселенців та дітей соціально вразливих категорій (ігри, солодощі, шкільне приладдя), інвалідні візки для осіб з інвалідністю, тощо.
З допомогою Карла-Ернста Мюллера пожежна частина міста Володимира та Володимирського району отримали автомобіль Skoda Fabia, також військова частина м. Володимира отримали автомобіль Mercedes-Benz Sprinter.

Також благодійник допомагає діткам з інвалідністю нашої громади, це Богдан Мацьоха з с. Ласків, Єгор Бучковський з м. Володимир, і багатьом іншим жителям громади з якими підтримує контакт.
Карл-Ернст Мюллер заслуговує відзнаку Володимирської міської ради  «За заслуги перед містом», адже щиро вболіває і всіляко допомагає Володимирській міській територіальній громаді та її мешканцям.  




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа