<

Надати у публічний доступ камери відеоспостереження просять володимир-волинці через електронну петицію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:39 | 8.06.2016 / Володимир / /
Перегляди
43
/ Коментарі відсутні

1-го червня на сайті електронних петицій Володимира-Волинського зареєстрували петицію, де просять надати у відкритий, публічний доступ до записів камер відеоспостереження. Відеокамери були встановлені відповідно програми “Безпечне місто” та перекривають три основні виїзди із Володимира-Волинського.

Автором петиції виступив місцевий активіст Тарас Сватко. Станом на 8-ме червня петицію підписали 34 особи.

“На даний час в процесі реалізації програма “Безпечне місто 2016-2017”, яка представляє собою розміщення по місту камер відеоспостереження.  Питання щодо надання загального доступу для перегляду відео в режимі online обговорювалось депутатами міської ради. Проте багато з них виразились негативно на рахунок надання такого доступу громаді.  Нагадую, що згідно Закону України “Про місцеве самоврядування” та Закону України “Про статус депутатів місцевих рад” органи місцевого самоврядування та депутати покликані представляти інтереси своєї громади.  Також, встановлення даних відеокамер відбувається за кошти місцевого бюджету, а отже за кошти громади. А тому, власником цих відеокамер також являється громада.  Враховуючи вищеописане прошу Вас, надати безкоштовний, відкритий online доступ для перегляду відео з камер відеоспостереження встановлених в рамках програми “Безпене місто 2016-2017” – йдеться в тексті петиції.

Підтримати петицію можна за посиланням: https://e-dem.in.ua/volodymir-volinskyj/Petition/View/54

Станом на 8-ме червня, розпорядником інформації виступає Володимир-Волинський відділок поліції. Для того, щоб отримати відеоматеріал необхідно надсилати інформаційний запит та чекати близько 5 днів для журналіста. У запиті необхідно вказувати який саме проміжок часу необхідно надати.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер