<

Начальник відділу культури Володимир-Волинської мерії розповів, чого вдалося досягти в умовах пандемії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:45 | 21.02.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
45
/ Коментарі відсутні

Начальник відділу культури і туризму Володимир-Волинської міської ради Роман Віслобоков прозвітував про основні напрацювання, здобутки й перемоги у напрямках діяльності відділу в 2020 році.

Відеозвіт розміщений на офіційній сторінці Володимира-Волинського.

Так, Роман Віслобоков наголосив, що у 2020-му році сфера культури опинилася перед небаченими досі викликами. В умовах пандемії коронавірусу й запровадженим карантином довелося вчитися працювати по новому – в онлайн режимі.

“Зараз ми проходимо важкі випробування. Культурний продукт відійшов на другий план. Ми не маємо можливості проводити масштабні культурні заходи: концерти, зустрічі, виставки чи конкурси.

Нам прийшлося мобілізуватися і стати фотографами й відеооператорами. Але ми навчилися малювати картини, співати, танцювати, грати на музичних інструментах та брати участь в різноманітних конкурсах в онлайн-режимі”, – запевнив Віслобоков.

Він зазначив, що, незважаючи на нелегкі умови, галузь культури міста продовжує розвиватися і здобувати нові визначні перемоги. Зокрема, вихованці музичної школи 2020-го здобули 36 перших місць, 26 – других, та 20 – третіх на різноманітних конкурсах і фестивалях.

У скарбничці учнів художньої школи – 16 перемог та 4 Гран-прі. А місцевий театр “Різнобарв’я” зі своїми виставами “Безіменна зірка” та “Шлюб за контрактом” посів ІІ та ІІІ місце в І Міжнародному онлайн-фестивалі у Києві.

Також Роман Віслобоков зауважив, що 2020-го до Володимира-Волинського долучилася Зарічанська сільська рада, а відтак закладів культури в новоутвореній громаді побільшало.

“До нас долучилися клуби сіл Вощатин, Новосілки і Заріччя, будинки культури сіл Ласків і Суходоли, а ще бібліотеки сіл Заріччя та Ласків. Окрім цього, Володимиру-Волинському було передано Центральну районну бібліотеку та Районний будинок культури”, – повідомив очільник відділу культури і туризму.

Він висловив сподівання, що ці заклади стануть основоположниками великих індустрій в галузі культури і методичними центрами в яких творитиметься культурний продукт громади.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер