<

Набрид карантин: мешканці Володимира-Волинського знімають маски та гуляють містом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:59 | 10.05.2020 / Володимир, Місто буденне / , /
Перегляди
28
/ коментарів 27

Почувши про те, що незабаром гряде пом’якшення правил карантину, мешканці Володимира-Волинського розслабилися. Як сприйняли цю звістку – видно з фото. Таку ситуацію на вулицях міста помітили 9-10-го травня.

Нагадаємо, пом’якшення карантину відбудеться з 11-го травня. Деякі люди уже зняли засоби індивідуального захисту, хоча пом’якшення цього не передбачають.

Проте, більшість людей пересуваються громадськими місцями у захисних масках, а дехто – і в рукавичках.

У парках та скверах можна помітити громадян, на дитячих майданчиках – батьків з дітьми.

Як володимир-волинці дотримуються правил карантину, дивіться на фото.




коментарів: 27
  1. ВСЕ наслідки непродуманих дій влади – як центральних органів так і місцевої . Адже поки що послаблювати карантин немає підстав – як по країні так і на місцях немає чіткої тенденціі що зменшення зхаражених осіб . Замість того щоб приймати кардинальні міри по фінансовій підтримці як підприємців так і інших осіб влада пішла на те , що дала можливість все пустити на самотік – або можливо трохи пронесе – або якщо піде на раптовий ріст зараження – то гайки знову прикрутять , тобто просто ставиться експеримент в першу чергу над пенсіонерами на людьми з ослабленим імунітетом та на лікарях , які можуть перші відчути наслідки послаблення карантину . ДИВУЄ ІНШЕ , чому не реагує місцева влада- в ЛУЦЬКУ зібралася позачергова сесія , в Львові мер зібрав підприємців та інші служби і детально визначають при яких умовах і коли послаблювати карантин . ЧОМУ не розробити з врахуваннях вимог МОЗУ конкретні вимоги до кожного закладу , що будуть поступового відкриватися і тільки при ії виконанні дати зелене дорогу на їхню роботу та забезпечити жорсткий контроль за роботою таких закладів … Де такі рішення міського голови , міськвиконкому нарешті депутатів – чи вони можуть тільки голосувати за дерибан бюджету …завтра 11 травня і що … хіба місто готове працювати працуювати в нових умовах …

    • Трішки більше пізнавайте альтернативної інформації,над людьми хочуть зробити тотальний контроль,а ви і раді… Напевно коли вакцину зроблять то і в чергу станете за нею…

    • Трішки більше пізнавайте альтернативної інформації,над людьми хочуть зробити тотальний контроль,а ви і раді… Напевно коли вакцину зроблять то і в чергу станете за нею…

  2. я так і зав , що мій попередній коментар буде існувати недовго. і це є підтвердження того , що БУГ явно не демократичний інтрнет – ресурс , що існує постійна цензура і коментарі де появляється якась незручна тема для влади тут же блокується … ТО навіщо ВИ панове журналісти та власники інтернет-ресурсу запрошуєте коментувати свої дописи- значить у вашій роботі існує політика подвійних стандартів … і щодо дільності влади ще раз підкреслю – якраз фаховий підхід та компетентніть влади може проявитися тільки в умовах близьких до критичних – бо звичайно легше контролювати як заметені вулиці і зовсім легко призначати на посади осіб , які цього не заслуговують … А ОТ СХОВАТИ голову в пісок і все скинути на самотік – тут наші можновладці точно мастаки …і ось результат – на вулицях vscnf існує повне розслаблення – а до кінця вирішення проблем з коровірусом ой ще як далеко …

  3. вибачте , можливо відносно цензури в БУЗІ я помилився – бо попередній коментар після зникнення знову появився …

  4. В Нововолинську теж мало людей в масках,по дворах вживають алкоголь. Роблять що хочуть вже.

  5. А фотографувати і публікувати людей без їх згоди як злочинців хіба не порушення?

    • Відеофіксація в громадських місцях (площі, вулиці, сквери, вокзали тощо) абсолютно законні. Отримувати окремий дозвіл на проведення фото чи відеозйомки у цих місцях не потрібно.

      Також чинне законодавство не забороняє фіксувати дії поліції, суддів, прокурорів. При умові, що ви не заважаєте їхній роботі та не порушуєте права інших громадян.

      Але статтею 307 Цивільного кодексу України передбачено, що людей не можна знімати на фото або відео без їхньої згоди на це. Ця норма закону розповсюджується лише на фізичних осіб та не може бути використана щодо службових, посадових або публічних осіб.

      Стаття 307. Захист інтересів фізичної особи при проведенні фото-, кіно-, теле- та відеозйомок

      1. Фізична особа може бути знята на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку лише за її згодою. Згода особи на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку припускається, якщо зйомки проводяться відкрито на вулиці, на зборах, конференціях, мітингах та інших заходах публічного характеру.

      2. Фізична особа, яка погодилася на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку, може вимагати припинення їх публічного показу в тій частині, яка стосується її особистого життя. Витрати, пов’язані з демонтажем виставки чи запису, відшкодовуються цією фізичною особою.

      3. Знімання фізичної особи на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку, в тому числі таємне, без згоди особи може бути проведене лише у випадках, встановлених законом.

      Стаття 308. Охорона інтересів фізичної особи, яка зображена на фотографіях та в інших художніх творах

      1. Фотографія, інші художні твори, на яких зображено фізичну особу, можуть бути публічно показані, відтворені, розповсюджені лише за згодою цієї особи, а в разі її смерті – за згодою осіб, визначених частиною четвертою статті 303 цього Кодексу.

      Згода, яку дала фізична особа, зображена на фотографії, іншому художньому творі, може бути після її смерті відкликана особами, визначеними частиною четвертою статті 303 цього Кодексу. Витрати особи, яка здійснювала публічний показ, відтворення чи розповсюдження фотографії, іншого художнього твору, відшкодовуються цими особами.

      2. Якщо фізична особа позувала авторові за плату, фотографія, інший художній твір може бути публічно показаний, відтворений або розповсюджений без її згоди.

      Фізична особа, яка позувала авторові фотографії, іншого художнього твору за плату, а після її смерті – її діти та вдова (вдівець), батьки, брати та сестри можуть вимагати припинення публічного показу, відтворення чи розповсюдження фотографії, іншого художнього твору за умови відшкодування автору або іншій особі пов’язаних із цим збитків.

      3. Фотографія може бути розповсюджена без дозволу фізичної особи, яка зображена на ній, якщо це викликано необхідністю захисту її інтересів або інтересів інших осіб.

      • Також на фото є особи молодші ніж 18 років, за яких дозвіл на пулікацю фото мають надавати батьки (при тому обоє).

        • Також просто для інформації: Якщо десь у Європі людина, чиє фото оприлюднили без її особистої згоди, надішле скаргу до Управління Комісара із захисту інформації, відомство має її розглянути та притягнути фотографа до відповідальності. Його можуть змусити видалити фото із соцмережі або сайту та накласти штраф, який може сягати 20 мільйонів євро.

    • Ви,будь ласка,напишіть юридично завірену відмову від госпіталізації у разі чого.Вкажіть,що не претендуєте на місце в лікарні і відмовляєтесь від підключення до апарату штучного дихання.Таким чином залишите шанс людині,яка дотримувалася заходів.

  6. А у мене питання до автора:
    Називати вулицю міста громадським місцем – сам придумав, чи хтось підсказав. Мене дуже цікавить – це просто тупість чи за цим стирчать чиїсь вуха? Невже так важко просто поцікавитись визначенням ‘громадські місця’?

  7. А у мене питання до автора:
    Називати вулицю міста громадським місцем – сам придумав, чи хтось підсказав? Невже так важко просто поцікавитись визначенням ‘громадські місця’?

  8. до Сергія . Хочу тут стати на захист автора статті БУГУ і пояснити Сергієві , що згідно Законів України , зокрема ст. 178 Кодексу України про правопорушення до громадських місць віднесені вулиці міст та селищ . На теж вказують ст.ст. 181 і 182 КУпАП. Так що показ фотографій зроблено БУГОМ чітко в правовому полі …

    • Справді? Ст.178 та ст.182 не визначають поняття ‘громадські місця’. Стаття 181 – взагалі про забарону проституції. Розберіться.
      А визначення ‘громадські місця’ надається в законі про заборону паління. Варто знати.

      • ДО Сергія . Уважно читайте КУпАП.- стаття 181 КУпАП вказує на відповідальнісь дій на вулицях , як на громадських місцях . А про проституцію йдеться в ст.181 прим . , тобто з шрихом. і далі – відеозйомка на вулицях не заборонена Законодавством України і це вам скаже любий грамотний юрист – і тому дозволено встановлювати відеокамери на вулицях . інше діло ,коли відеофіксація ведеться на приватних територіях , наприклад в магазинах , дома , в квартирі і т.д – тоді на це дійсно необхідний дозвіл тому ще раз повторюю журналісти БУГУ закон не порушили.

  9. Тут можна говорити багато, але скажемо наступне: стаття робилася з метою показати РЕАЛЬНУ картину і ситуацію, яку побачили журналісти, та й усі, хто виходив на вулиці 9-10 травня. Про те, як масово люди, навіть тоді, коли не вступили у дію пом’якшення карантину, не дотримуються його вимог. І така ситуація на вулицях не тільки у ці дні. Вона була раніше, але в менших масштабах. Проте, можливо, через відсутність реакції чи безкарність, вона переросла у такі масштаби. З цим треба щось робити,як вважаєте? Чи будемо закривати очі?

    Законодавства, яке регулює зйомку людей в громадських місцях, багато. Додам одне важливе, яке співзвучне з ціллю статті.

    Закон України про інформацію:
    Стаття 29. Поширення суспільно необхідної інформації
    1. Інформація з обмеженим доступом може бути поширена, якщо вона є суспільно необхідною, тобто є предметом суспільного інтересу, і право громадськості знати цю інформацію переважає потенційну шкоду від її поширення.

    Носіть маски, дотримуйтеся дистанції і будь ласка не наражайте інших на небезпеку.

    • ” І така ситуація на вулицях не тільки у ці дні.”
      Я до того, що на вулицях маски носити не тільки не вимагається, а й не рекумендується.

  10. Згідна з медиками ,які відкрито у неті говорять що на вулиці де нема скупчення людей поряд ,не варто носити маски і навіть шкідливо. Потрібно не піддаватись зомбуванню ,не панікувати і адекватно оцінювати ситуацію. Вдягати маски де є скупчення людей поряд. Мити руки , тримати дистанцію.

    • Вибачте, але якщо Ви почули інформацію від когось і тільки краєм вуха, то її потрібно або добре перевірити, можливо, почитати декілька протоколів, або ВЗАГАЛІ НЕ ПОШИРЮВАТИ.
      По-перше, звичайною медичною чи тканинною маскою Ви себе не захистите, але інших від себе – так. Водночас, якщо інші будуть носити маску, вони захищатимуть вас. Якщо хочете переконатися, у тому що це дійсно так – пошукайте інформацію в офіційних джерелах чи запитайте у спеціалістів. Наприклад, про поширення вірусів – думаю, стане зрозуміло навіщо потрібна маска.
      По-друге, Ви завжди можете придбати респіратор/запропонувати свої методи захисту, спираючись на певні офіційні факти та опубліковані дослідження.
      А казати, що нічого не допоможе, може будь-хто. Якби всі опускали руки, то все було б значно гірше.

  11. і ще . Піднімати такі теми треба обовязково , бо поки людина поки сама не зазнає на собі якісь негаразди того часу не буде обережною … НЕ знаю чи БУГ сьогодні 11 травня пройшовся по місту -то можна було побачити вже більш серйозні речі при роботі наприклад перукарень – деякі майстри надавали послуги без масок , а багатьох випадках не фіксувалася температура тіла а на відкритих площадках закладів харчування між столиками не було 2 метра , за деяким столиками сиділо по 3 або навіть по 4 відвідувача … і майже всі без масок … якщо далі так піде то будемо точно чекати росту захворюваності у нашому місті …

  12. Та не парьтесь с тим вірусом… Це була лише репетиція по чипізації… Через пару років буде все серйозно… Нема чіпа/печаті – нема права на вихід з дому!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця