<

Набір перших класів, створення премії для учнів, які краще здадуть ЗНО: В’ячеслав Петрук розповів про здобутки та плани освіти Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:19 | 15.02.2021 / Володимир / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Начальник Володимир-Волинського міського управління освіти, молоді і спорту В’ячеслав Петрук прозвітував перед громадою про роботу управління та про плани та задуми, що реалізовуватимуть в 2021-му році у сферах освіти, молодіжної політики та спорту у Володимир-Волинській територіальній громаді.

Перший звіт нової рубрики #міськвиконком_звітує розмістили на офіційній сторінці Володимира-Волинського у фейсбуці.

У кінці відеозвіту Петрук дав відповіді на запитання від жителів громади, які були опубліковані під дописом-оголошенням про звіт.

Він зауважив, що Володимир є флагманом у нововведенні – сертифікації вчителів початкових класів. Так 11 вчителів пройшли сертифікацію і ще 7 вчителів виявили бажання спробувати свої сили.

З першого лютого розпочато офіційний прийом документів на зарахування дітей до перших класів. Батькам варто обрати найближчий заклад і подати заяву, щоб дитину зарахували до першого класу. Заяву треба подати дистанційно через карантинні обмеження.

“Рекомендуємо зайти на сайти закладів освіти та в електронній формі заповнити заявки, а пізніше, до першого червня подати оригінали документів”.

Як розповів В’ячеслав Петрук початок року був динамічним у зв’язку з об’єднанням громад та рядом змін до законів.

Відтак, загальна мережа дошкілля громади сьогодні влючає 7 закладів, де виховується 1385 дітей. Збільшилася мережа загальної середньої освіти з доєднанням навчальних закладів у селах Ласків, Суходоли і Новосілки. Загалом кількість дітей у школах громади складає складає 4720.

“Дуже важливими є питання реформування галузі освіти. Реалізовується НУШ. В міському бюджеті на 2021 передбачено співфінансування до державних коштів на покращення матеріальної бази класних кімнат: меблі, техніка, дидактичні матеріали. Всі технічні параметри класів буде витримано”. – сказав Петрук.

Усі діти мають рівні права на отримання послуг з позашкілля, сказав очільник освіти Володимира. Тому було вирішено розширити штатні розписи ДЮСШ ім. О.Зінкевича та ЦПО, щоб всіх спеціалістів з колишньої Зарічанської ОТГ зберегти. Це було виконано, гуртки працюють і діти мають можливість їх відвідувати.

Є й негативні моменти, але вони не позначаться на дітях та працівниках освіти. Так від шкіл в селах громади після об’єднання почали вимагати наповненість класів до 25 учнів. Це нереально, говорить Петрук.

“Нам зменшили обсяг субвенції. Виникла проблема, коли не вистачить коштів до кінця року, але є домовленість з міською владою, що кошти, яких бракує, будуть зарезервовані в міському бюджеті”.

Як зауважив В’ячеслав Петрук, були пропозиції в попередньому році щодо виділення коштів для премій п’ятьом учням, що найкраще здадуть ЗНО.

“Ми будемо на сесію подавати цю пропозицію. Це буде стимулом і визнанням перемог учнів”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер