<

На Волині хочуть залиши три або чотири райони: Нововолинськ увійде до Володимир-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:25 | 25.07.2019 / Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ коментарі 2

В облдержадміністрації тривають обговорення нового адміністративно-територіального устрою Волині. Обласні чиновники пропонують утворити 4 райони: Луцький, Володимир-Волинський, Ковельський та Камінь-Каширський та залишити 44 ОТГ. Проте, Мінрегіон розвитку хоче залишити лише три: приєднати Камінь-Каширськи до Ковельського району.

23-го липня заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Цьось провів нараду, на якій розглянули пропозиції Мінрегіону щодо удосконалення адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів регіону, – інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Під час наради стало відомо, що облдержадміністрацією були направлені пропозиції на Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово‑комунального господарства щодо об’єднання районів та можливі конфігурації. Заступник начальника управління містобудування та архітектури Віталій Швай розповів, що деякі пропозиції міністерством були враховані, а деякі – ні.

«Була створена регіональна робоча група, яка сформувала модель проекту адміністративного устрою Волинської області. Ми запропонували сформувати чотири райони – Луцький, Володимир-Волинський, Ковельський та Камінь-Каширський. Це більш об’єктивно щодо покриття області і комфортного доступу населення до всіх послуг, організацій та теруправлінь державних органів. Однак пропозиція Мінрегіону – відрізняється. В міністерстві пропонують виокремити три райони (без Камінь-Каширського), кількість проектних ОТГ залишити 44 (хоча за перспективним планом області — 71), з них 11 міських, 17 селищних, 16 сільських, – повідомив Швай.

Заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Цьось зазначив, що такий розподіл не відповідає методичним рекомендаціям Мінрегіону. Тож область відстоюватиме своє бачення адміністративної реформи.

«Наша позиція незмінна й спільно напрацьована робочою групою, депутатським корпусом, місцевим самоврядуванням та експертним середовищем. Наша пропозиція більш раціональна, бо якщо не буде Камінь-Каширського району, то найвіддаленіша точка до районного центру Ковеля буде за 200 кілометрів. А це не відповідає рекомендаціям Мінрегіону. Та й волинянам це буде приносити труднощі. Стосовно кількості ОТГ – це питання підлягає обговоренню. Якщо будуть зміни до перспективного плану та їх затвердить обласна рада – відповідно тоді й змінюватимемо базовий рівень», – відзначив Цьось.

За проектом облдержадміністрації, населення області розподілиться наступним чином. Луцький район – 414 тисяч осіб, Володимир-Волинський – 218, Ковельський – 221, Камінь-Каширський 185.

Директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк теж підтримує об’єднання до чотирьох районів.

«Насамперед треба врахувати ті зміни, які можуть бути внесені до перспективного плану. Але загалом ми підтримуємо пропозицію щодо створення чотирьох районів. За територіальною доступністю й розміщенням – це найзручніший варіант. Окрім того, ми маємо переглянути вже створені ОТГ. Є громади, які працюють на своє утримання, а є такі, які ще навіть повертають кошти в державу. Тому, можливий варіант об’єднання вже створених громад», – зазначив експерт.

Загалом, обговорення проекту адміністративно-територіально устрою Волинської області триватимуть. Заплановано також засідання регіональної робочої групи, яка своїм протоколом підтвердить проект облдержадміністрації. Лише тоді – документ з аргументацією відправлять до Мінрегіону.

Світлина від Волинська обласна державна адміністрація.
Світлина від Волинська обласна державна адміністрація.




коментарів: 2
  1. Давайте перейменуємо Нововолинськ на Володимир. А чого? Все вже там: Опорний відділ поліції, Укрпошта, УСБУ, Пенсійний фонд в Іваничах…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер