<

На водоймі в Устилузькій громаді виявили 10 сіток з рибою: власника не було

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:49 | 3.11.2022 / Володимир / /
Перегляди
2438
/ Коментарі відсутні

З 24-го по 31-ше жовтня Волинський рибпатруль викрив 12 порушень природоохоронного законодавства. В тому числі й в Устилузькій громаді.

Серед 12 порушень, 10 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням дозволених знарядь, знаходження поблизу водойми з сухою сіткою). Крім того, оформлено 2 акти безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 11 од. заборонених сіток лову та 10 кг водних біоресурсів. Відповідно до результатів, попереджено збитки природі у сумі 106 535 грн, – повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Відтак, на водному об’єкті поблизу села Тростянка Устилузької громади Володимирського району, в ході обстеження інспектори виявили безгосподарське майно: 10 сіток для вилову риби. Із сіток вилучили 10 кг риби у снулому стані, яку буде передано на корм тваринам у зоопарк.

Водний об’єкт, поблизу с. Промінь Боратинської громади Луцького району. Порушник здійснював вилов риби з використанням 16 гачків, хоча згідно правил рибальства загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’яти на рибалку,

Озеро Оріхівське, на озері Оріхівське, поблизу с. Оріхове Самарівської громади Ковельського району. Складено 1 акт виявлення безгосподарського майна, згідно з яким вилучено 10 заборонених сітних знарядь лову, загальною довжиною 379 метрів. З сіток вилучено рибу у живому стані та повернено у водне середовище, чим попереджено збитки рибним запасам на 106 535 грн.

Водні об’єкти з’єднані з оз. Оріхівським Самарівської громади Ковельського району. Викрито 2 порушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП (знаходження поблизу водойми з забороненим знаряддям).

Річка Стохід в межах сіл Седлище, Угриничі, Нові Березичі. Складено 5 постанов про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

Озеро Тросне, поблизу с. Карасин Прилісненської громади Камінь-Каширського району. Викрито порушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП (перебування поблизу водойми з забороненим знаряддям).

Озеро Глибоке, поблизу с. Городок Прилісненської громади Камінь-Каширського району на території заповідного урочища «Озеро Глибоцьке». Громадянин здійснював вилов водних біоресурсів з перевищенням дозволених знарядь лову.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1-го листопада на водоймах Волині розпочалася осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах, що триватиме до початку весняно – літньої заборони на період нересту риби 2023 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок