<

[ОНОВЛЕНО] На Устилузі митники не пускають автомобілі з однотипним товаром в Україну. Призупинена робота митно-пропускного пункту, черги зростають

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:03 | 23.06.2016 / Володимир /
Перегляди
35
/ коментар 41

Близько 16-ї години 23-го червня журналістам інтернет-видання “БУГ” повідомили, що на пропускному пункті Устилуг митники затримали декілька автомобілів, котрі везли тканину на Україну.

Провівши кілька годин в очікуванні, що їх пропустять на територію України, люди вийшли майже до межової лінії пункту та перекрили рух транспорту із польської сторони.

Із журналістом БУГу зв’язалась пані Галина, котра розповіла, що вони своєю автівкою та ще кілька водіїв везли на Україну тканину. Наголосила, що все в межах норми та згідно чинного законодавства. Проте митники їх затримали та вимагали сказати звідки товар і для кого везуть. Тобто суть проблеми в так званій “перекидці товару” через державний кордон.

IMG_9058

На самому митному пункті журналістам вдалось поспілкуватись із людьми, які вийшли до прикордонного пропуску та закрили рух транспорту зі польської сторони. Так жінки розповіли, що митники затримали 27 автомобілів з однотипним товаром (тканиною) та не відпускаю, вимагають сказати  для кого везуть. В свій захист стверджують, що везуть все у встановлених межах (50 кілограм на людину і не більше 350 євро).

З іншої сторони, через порушення порядку на митно-пропускному пункті був закритий в’їзд на митницю. Біля брами зібралося понад 50 автомобілів, а також біля 300 в межах сервісної зони. Як розповіли чоловіки, за 4 години автівки не зрушили з місця.

Також, дії громадян, які перешкоджають руху транспорту розцінені як протиправні та була викликана патрульна поліція. Проте, це не вирішило ситуації.

IMG_9049

Близько 19-ї години прикордонники прийняли рішення, щоб стабілізувати ситуацію – дозволити пішки перейти на українську сторону. Зокрема це рішення викликане тим, що  на пункті пропуску “застряг” автобус. Ще один автобус прямує із України до Польщі та також чекає коли вирішиться ситуація.

IMG_9059
IMG_9054
IMG_9074




коментарів: 41
  1. везуть все у встановлених межах (50 кілограм на людину і не більше 350 євро).
    перед тим як публікувати новини прочитайте МКУ
    на одну людину можна везти 50 кг або 500 Євро

    а те що не проплатили митницб це вже інше питання
    як говорив один старий митник “де моїх законних 20 грн (при курсі 8 грн за 1 $)”

  2. Да, митниця ох***їла! Це вони вкураились, що їм не пропоатили перекид, вони за таке жорстко наказують. Були часи після Майдану, що зовсім не брали, як в паспорт клали за таксу… Тепер їх Ягодинські навчили мало, що за норму брати, то ще за в’їзд в Польщу треба покласти сигаретникам…

  3. Митники завжди хочуть хабаря,чим більше тим краще.Те ,що у нас люди не мають роботи і мусять якось дітей кормити -державу не цікавить.Головне митник в Україні живе як міліонери в Німетчині.

  4. Це вітер віє з Кийова, перевірка за перевіркою з так званими “тимчасовими перепустками”в цивільній одежі без прізвищ, які перевіряють такси та фіксують скільки проходить через митницю товару за добу та яку в подальшому накласти ренту для столичних “керовніків”. За що народ боровся?

  5. По закону 27 машин з людьми везуть товар для себе особисто і тільки тканину сувоями. І вистачає розуму доказувати усім що це по закону! Люди одуріли остаточно… Колись цей великий обман повинен скінчитись! Везіть, але із сплатою податків.

    • Де в Законі написано що не можна везти тканину в сувої, якщо він важить до 50 кг:) всі все добре розуміють, але формально все по закону і митники тут неправі однозначно!

      • АЛЕ ПРАВДА, МОРАЛЬ, СОВІСТЬ, СПРАВЕДЛИВІСТЬ НІКОЛИ НЕ МОЖЕ БУТИ ФОРМАЛЬНОЮ. СКЛАЛОСЬ ВРАЖЕННЯ ЩО УКРАЇНЦЯМИ МИ СТАЄМО ФОРМАЛЬНИМИ – З ПОДВІЙНОЮ МОРАЛЛЮ. ФОРМАЛЬНЕ ЖИТТЯ ЗАВЕДЕ В НІКУДИ, ХОЧА МОЖЛИВО МИ УЖЕ НА ПІВДОРОЗІ.

        • Як влада формально відноситься до свого народу – так і народ до влади!!! Якщо влада(митники) вимагає з людей хабарі коли формально все по Закону, яка може бути мова за СПРАВЕДЛИВІСТЬ,СОВІСТЬ,МОРАЛЬ і ПРАВДУ. З такою владою інакше не можна. Треба вчитись мирно відстоювати свої ПРАВА. Готуйтеся до Третього майдану!!! І до речі не треба кричати КАПСОМ, тут сліпі не читають:)

          • Але боротьба Майдану за справедливу Україну і боротьба за можливість далі жити брудними заробітками для усіх учасників процесу перекиду – абсолютно не порівнювальні речі. Дякую за дискусію.

  6. Якщо наавідь норма то тоді нехай відзвітуються в податкову-чи ви думаєте що митники дурні і незнають що це везеться на якгось…. і той якийсь має навідь по норміі везти і подякувати митниці-у митників теж є свій общак . і вже давно пора повисити таксу за перекид-раніше 20доларів платили -зараз 5-а люди як глухі і сліпі потім страждають на митницях бо якийсь…не домовився.по закону ти маєш довести де взяв товар на вимогу митника-показати чек і т.д тому митники краще б конфіскували б тоді в майбутньому був би порядок ))) а то розслабились-сам заробив-поділись з іншими-общак.це є -було і буде-така система. і це потрібно взяти за горло тих на кого везли і вже возити перекиди мінімум по 300грн а не по 130-140 ))))

    • по 300 грн тобы ніхто платити не буде,
      подивись скільки “поляків” їздить, а їм треба “пересікати” границю.
      Знаю таких що й без товару їдуть назад коли прижме

  7. зрозуміло що це перекид ,а не для свого користування везуть ,але як виживати в нашій країні ,дітей кормити,за квартиру платити ? люди собі заробляють по пару гривень.

  8. Митники хочуть щоб за норму їм платили як за фуру! І ще давали кожному перевіряючрму на лапу тоді будуть пропускати всіх під ряд з любим товаром

  9. Це як треба не любити свій народ , що навіть польські митники прийшли просити за людей , бо виродки митники , ні як не напхають свою гаманці !!!!!!!!!!І доводять людей до відчаю !!!

  10. Так оце надоїли ці плачі про те що бідним людям не дають жити. А ці бідні люди працювати пробували, а не конрабас возити з файками на пару? Чи вже настільки звикли заробляти швиденько що працювати на нормальній роботі то вже не для них?

    • Ти такий розумний надай перелік вакансій у готельному бізнесі у Володимирі, люди з вищими освітами не можуть знайти роботу.чи може Ти запросиш інвестора який побудуе завод чи фабрику у володимирі. На сьогодні коли така влада не один інвестор не хоче звязуватись з Україною, а те що зараз робиться це узурпація влади президентом. На одну тисячу працюючмх людей приходиться девятсот бюджетників це по Вашому справедливо?

      • Та в кожному другому барі чи магазині завжди є вакансія. Весь час оголошення висять. Не хочете працювати за копійки – створіть бізнес власний для себе та робочі місця для інших?

  11. Якщо наприклад шахтарі , зароблені гроші місяцями як попрошайки під ДП”Волиньвугілля” вибивають , а вони ці гроші не легкою працею зароблені , і це держава виходить змушує їх шукати інші методи дозаробітку (їздити до Польщі)!

  12. у Нововолинську дуже багато вакансій зарплата мінімум 3000 і ніхто нейде-більшість так і відповідає:” Я з ходки пів зарплати маю” тому не смішіть що прикордонні зони підуть працювати ))))) тільки ті хто вкурвив поляків і надавали штрафи-а хто має з ходки біля 1000 то ніхто ніколи на роботу не піде. а митники затримували дякуючи власникам того товару,так як ті власники нічого людям не платять і з митниками не… тому винна тільки власниківна кого перекид-а не митників. )))) якщо клоунам подобається перекидати за 5доларів за норму то нехай і мають проблеми,якуби ті власники перекидів платили нормально-мінімум 250-300грн за норму то і той хто перекидає спокійно сам і знав як з митником розмовляти )) але люди тупі-колись за норму купували 85буханок хліба а зараз 18–але тупі люди заспокоюють себе-що і так нормально-хоть щось–але ніхто правду не признає що за перекид 5доларів це ніщо і всерівно в польщу теж везуть заробіток.Без лоха і жизнь плоха-ось там і більша половини лохів які не мають розуму відкрити рота” платіть за перекид мінімум 250грн ” друзі з вас вимагають більше а платять менше-невже настільки тупі-без образ ,але подумайте і підвищуйте ціну за роботу. ;-)

    • заплати 300гр і усі будуть возити тобі!
      а на рахунок роботи в Нововолинську перестануть люди їхати в Польщу заробляти той бари з магазинами закриють бо хто й за що в них будь купляти

  13. Васьок ЗГІДНИЙ мало платять , якби не люди товар просто можна було викінути нафіг а такси спалити і хай йшли ті власники товарів лісом !!!

  14. Це де ви в Нововолинську таке бачили: “дуже багато вакансій зарплата мінімум 3000”, я з Володимира, працювала в Нововолинську і потрапила під скорочення, маю машину на ПЛ бляхах, але шукаю роботу, щоб жити дома, з сім’єю, а не в чергах. Виганяю раз в десять днів Устилуг-Угринів. Дайте мені контактні дані з зарплатою мінімум 3000, і я вже сьогодні вихожу на роботу (до слова, маю дві освіти!).

  15. А на рахунок товару, то згідна, що за норму мало платять. Коли можна було кожен день їхати і черги були не великі, і долар по 8, то це була нормальна ціна. Але не зараз, ціни зашкалюють, в чергах мінімум суткі стояти треба. Сто процентів треба підняти планку мінімум до 200…

    • Так митники і хочуть підняти ціну, бо їм нічого не залишаеться, все віддають перевіркам які збирають хабарі на Київ, тому і не пропускають норми. Все їм мало платять.

  16. саганюка ще раз виберіть. Вибирайте гада постійно і будете щасливі. Дурням всерівно, можуть стояти і далі

  17. АЛЛо, громадяни! Кінець приходить вашому нелегальному бізнесу. Що, хочете в Європу? Не ждуть там вас брехунів. Казнокради знизу і зверху- ви також такими є. Ви ж бо податків платить не хочете? А в лікарні і школі першими “рукавичку” дерете- побори! От і платіть. Але із-за вас страждають ті, хто дійсно працює на 3 тис і менше (вчителі, лікарі звичайні працівники), що не скурвились як ви, що платять податки і ще не раз змушені платити, з чиїх зарплат отримуєте пенсії і соц. допомогу. Ні майдан, ні АТО, ні загиблі – вам ні до чого. Вам ті горе-50грн.-найбільше щастя. А чи не слабо було б дійсно попрацювати чи хоч добиватись створення робочих місць, достойної оплати, справедливого соцпакету і ЗНИЖЕННЯ ЦІН на усі товари і послуги. А так один старається для усіх, інший в цей час оббирає казну так як ці горе-плакальниці, а ще інші тихенько наживаються-набиваючи мільярди. Ото вам українці- по ваших стараннях. Не забувайте все тече, все змінюється. І наш кордон для вас буде закритий, а тоді і за 1000грн вас ніхто ні на яку роботу не візьме- живіть , гроші маєте, кожен раз товар провозите, значить кожен їх має. Так вам і треба- бездіяльність завжди карається.

    • Дуже прикольно але коли баба пенсіонер яка так їздить за тих 50 гривень отримує пенсії 1300 грн з яких 1000 або й більше віддає за оплату комунальних, а інші копійки на ліки бо в її віці неможливо без них обійтися, то і ті 50 горе-гривень їй за щастя на кусок хліба і води…

    • До чого тут АТО і загиблі на майдані, ця нова влада доводить народ до крайньої точки кипіння і якщо Ви Викладач маете прибутки з птахофабрики і наживаетесь на грошах зібраних для АТО, гріш Вам ціна. Вас недороблених політиків повно, а за людей Ви не думаете ні грамма.

    • Люфас ти дурний, буття формує свідомість. Йди під верховну раду агітуй. Йди поплач що світ несправедливий, може тебе влада виїбе і висушить.

  18. З ваших слів “ВИКЛАДАЧ” я зрозумів , що на Польщу їздять тількі ті хто нехоче чесно працювати і платити податки . Я шахтар мушу їздити з відчаю від нашої конченої влади яка забуває про народ , так як буває ,що дотягують до того , що куска хліба в хаті немає за що купити . І як жити ?

  19. Викладачу, в мене дві вищих освіти і два червоних диплома, і нікому в Нововолинську того нетреба, а де я молодий сеціаліст, візьму гроші на взятку, щоб влаштуватися в школу (в віділі освіти розцінки розкажуть швидко) Я б з задоволенням вчила б діток музиці… А так мушу кататися в Польщу щоб прожити і гроші зібрати

  20. Про вакансії.
    Маю 4 знайомих підприємців, котрі з січня шукають працівників. З\п – від 2 тис.
    Не йдуть, бо всі хочуть нічого не робити і кататись на поляки.
    А хто там хоче вчити діток музиці, то хай вчить надому, за це будуть платити дуже грубі гроші.
    Але тут же треба встати і шось там зробити. А простіше понити, що нас щімлять, вимагають хабарі і так далі.
    Якщо не готові вкладати ресурси в вирішення проблемИ, то ваша проблема не проблема.

  21. “Якщо не готові вкладати ресурси в вирішення проблемИ, то ваша проблема не проблема. ” це типа давайте давати всім взятки якщо щось треба , а якщо немаєш грошей на взятку то ти наф…г нікому непотрібна людина і по боку твоя освіта !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця