<

На території колишньої гімназії у Володимирі збудують ще один навчальний корпус та укриття

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:57 | 9.11.2022 / Володимир / /
Перегляди
1758
/ Коментарі відсутні

У Володимирі планують збудувати ще один навчальний корпус над новим укриттям перепрофільованого ліцею, що на вулиці 20-го липня.

Відповідне рішення прийняли депутати 9-го листопада на позачерговій сесії міської ради.

Відтак у попереднє рішення від 30-го вересня “Про надання на дозволу на розроблення детального плану території частини вулиці 20-го липня у місті Володимирі Волинської області”, де йшлося лише про будівництво нового укриття на території колишньої гімназії, внесуть зміни, а саме: в тексті та у додатках 1 та 2 рішення слова  «для реконструкції існуючих будівель та нового будівництва укриття» замінять словами «для реконструкції  існуючих будівель та нового будівництва навчального корпусу та укриття».

По даному питанню виступав головний архітектор міста Тарас Киба. Він зазначив, що поява нового формулювання та нового будівництва навчального корпусу та укриття дасть можливість не лише збудувати укриття, але й розвивати в майбутньому цей навчальний заклад.

“Детальний план пройде всі етапи громадського обговорення і потім будемо розглядати в повному обсязі пропозиції про розробку детального плану громадським корпусом, – додав архітектор.

Депутат та голова освітянської комісії Костянтин Зінкевич додав, що необхідно організувати виїзну комісію аби представники усіх фракцій виїхали на місце з робочою групою.

Своєю чергою, міський голова Ігор Пальонка зазначив, що в першу чергу необхідно збудувати нове укриття, щоб уже з наступного 1-го вересня школярі могли там навчатися очно.

“Будівництво буде відбуватися в декілька черг, скільки цей проєкт є дороговартісним. Після укриття будемо зводити корпус”, – додав мер.

Внести зміни до  рішення міської ради від 30.09 .2022 № 17/27  «Про надання дозволу на розроблення детального плану території  частини вулиці 20-го Липня  у місті Володимирі Волинської області», а саме: в тексті та у додатках 1 та 2 рішення слова  «для реконструкції існуючих будівель та нового будівництва укриття» замінити словами «для реконструкції  існуючих будівель та нового будівництва навчального корпусу та укриття», далі по тексту.

Читайте також: В колишній гімназії Володимира збудують нове укриття

В результаті депутати проголосували за дане рішення. Контроль за його виконанням поклали на постійну комісію міської ради з питань містобудування, архітектури, земельних відносин, лісових та водних ресурсів і агропромислового комплексу.

Нагадаємо вкінці липня на сесії депутати прийняли рішення про перепрофілювання гімназії імені Олександра Цинкаловського у профільний ліцей. Молодші класи цього року набирали востаннє. До 2027 року там мають навчатися лише старші класи.

Наразі в колишній гімназії немає належного укриття, тому молодшим класам пропонували переходити в інші навчальні заклади міста, або ж навчатися на дистанційній формі. Для старших класів поки обладнали приміщення МНВК, що на вулиці Луцькій. Відповідне рішення про передачу частини приміщення міжшкільного комбінату для очного навчання школярів, прийняли на виконкомі на початку вересня. В разі тривоги вони ходять в укриття ЦПО, що знаходиться через дорогу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер