<

На стіні Володимир-Волинського училища відкрили меморіальну дошку шістьом загиблим на Майдані і Сході

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:39 | 19.04.2019 / Володимир / /
Перегляди
56
/ Коментарі відсутні

19-го квітня на стіні Вищого професійного училища у Володимирі-Волинському відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки загиблим в подіях Євромайдану та війни на Сході країни, які навчалися у цьому закладі: Олександр Бадера, Володимир Крохмаль, Віктор Хмелецький, Олександр Давидюк, Вадим Сак і Василь Крищук.

На урочисту лінійку відкриття дошки пам’яті зібралися нинішні учні ВПУ, представники міської влади, області та народного депутата Ігоря Гузя та рідні загиблих. Меморіальну дошку освятив військовий капелал – Ігор Бігун.

“Шановні присутні, сьогодні ми в цей весняний день вшановуємо пам’ять наших Героїв. Героїв, які закінчили Вище професійне училище, які навчалися тут і сьогодні повернулися в цій меморіальній стеллі. Громада міста глибоко сумує про те, що 22 жителі Володимира-Волинського віддали своє життя за незалежність нашої держави”, – зазначив міський голова Петро Саганюк.

Міський голова також висловив слова співчуття рідним загиблим та додав, що громада міста завжди пам’ятатиме імена Героїв.

На відкриття дошки прибув начальник відділу з питань цивільного захисту та мобілізаційних робіт Володимир-Волинської РДА Юрій Ліщук, який словами вшанував пам’ять загиблих та додав, що учні навчального закладу повинні знати завдяки кому можуть спокійно навчатися та працювати.

З словами співчуття виступив також помічник народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч.

“В першу чергу хочу звернутися до студентів, у стінах в яких ви зараз навчаєтеся, свого часу навчалися хлопці, які пішли на фронт і віддали своє життя за нас з вами. Навіть в Святому Письмі є написано, що немає нічого більшого прояву любові, як віддати своє життя за свого друга. Ці хлопці віддали за вас з нами своє життя. Обов’язково маємо усі пам’ятати. Пам’ятати і не забути та бути в будь який момент готовим захищати нашу державу”, – акцентував Андрій Бокоч.

Зі словами співчуття і настанови виступив заступник командира 14-ї ОМБР з морально-психологічного забезпечення, підполковник Володимир Демедюк.

“Меморіальні дошки, які ми сьогодні відкриваємо – це не просто данина їхній пам’яті. Це низький уклін їхнім батькам, які виростили гідних синів, справжніх патріотів своєї батьківщини”, – виступив підполковник Демедюк.

Виступали також вчителі та рідні загиблих. Рідні висловили подяку колективу училища, який не забув про своїх студентів та вшанував їх пам’ять.

На сам кінець вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання та поклали квіти і запалені свічки до меморіальної дошки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа